VEDBÆK HOUSE by JONAS BJERRE-POULSEN

posted in: ARCHITECTURE, INTERIOR DESIGN

Na manje od sat vremena od Copenhagena nalazi se malo ribarsko mjestašce Vedbæk i dom je to jednog od najvećih imena u suvremenoj danskoj arhitekturi, Jonasa Bjerre-Poulsena. Jonas je jedan od osnivača Norm Architectsa te se nakon sedam godina života u Copenhagenu s obitelji preselio na istočnu obalu Danske u ribarsku kućicu koja je postala njihov dom.

Kuća je sagrađena 1911. godine i brojni su joj vlasnici s godinama dodavali neke svoje elemente stvarajući ono što Bjerre-Poulsen opisuje kao “patchwork” stilova, no Jonas je obavio detaljnu restauraciju i zadržao samo najljepše originalne detalje i ukrase.
Ističući ljepotu arihitekture, boje u interijeru su suzdržane, a stil uređenja minimalistički. Na svakom koraku možemo primijetiti dizajnerske predmete i komade namještaja koji djeluju poput izložaka ističući svu svoju ljepotu dizajna.

Usredotočavati se na bitno nit je vodilja koja se provlači kroz život i rad ovog cijenjenog arhitekta, njegova filozofija dizajna utjelovljuje švedski koncept “Lagom” koji predstavlja skladnu točku ravnoteže u kojoj ništa ne treba dodavati niti biti oduzeto.

U nastavku vam donosim fotografije interijera kuće, dok originalni članak možete vidjeti na web stranici EST Living magazina.

 

 

Architecture and photography | Norm Architects

First seen on EST Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *