TELL ME MORE

posted in: PRODUCT DESIGN

Jeste li čuli za concept store Tell Me More?
Danas vam donosim priču o ovom zanimljivom švedskom brendu.

Sasvim slučajno nedavno sam u jednom istraživanju za post naletio na fotografiju koja me potaknula da o njoj saznam nešto malo više. Uvijek imam tu potrebu saznati tko je fotograf, dizajner, stilist, gdje je fotografija nastala i zašto, radi li se samo o editorijalu ili je to nečiji životni prostor. Konkretno u ovome slučaju radilo se o fotografiji ispod teksta, kadar kuhinje i blagovaonice, zanimljiv spoj novog i starog i meni omiljena paleta boja.
Istraživanje me dovelo do web stranice concept storea Tell Me More. Nisam imao nikakvu percepciju o čemu se radi, ali su me fotografije osvojile na prvu.

Showroom i concept store nalaze se u Göteborgu, a osnovali su ih 2012. godine supružnici Annalena i Marcus koji dijele strast prema tekstilu i izvornim, autentičnim predmetima. Ideja je bila stvoriti funkcionalne proizvode izrađene od visokokvalitetnih materijala te ugodnih boja i oblika.

“Zaista cijenimo dobru izradu te radimo s lokalnim zanatlijama širom svijeta. Za nas je važno poticati poduzetništvo lokalno i raditi u dugoročnim odnosima s našim proizvođačima. Ponosni smo što smo tijekom našeg vlastitog putovanja mogli pomoći drugim tvrtkama da postanu veće.”

Osnova njihovih kolekcija je kombinacija zemljanih boja i uzoraka s jednostavnom skandinavskom estetikom.
Prva kategorija proizvoda koju su razvili bile su prostirke od konoplje koje su i dalje važan dio njihove ponude, a velika pažnja i strast posvećeni su tekstilu.

“Tražili smo mekani i naborani izgled visokokvalitetnog platna koji ljeti hladi, a zimi grije. Danas imamo široku paletu posteljine, u mnogim bojama i veličinama koje su stvorene za kombiniranje i stvaranje vaše savršene spavaće sobe. Nadamo se da ćete u našoj kolekciji pronaći komade u kojima ćete uživati ​​i koji će biti dio vaših priča.”

Osim posteljine u njihovoj ponudi možete naći ručnike, kuhinjske krpe, keramiku, svijeće, tepihe, a ono što je još zanimljivije, predmeti kupljeni u webshopu mogu biti dostavljeni na vašu kućnu adresu u Hrvatskoj.

U nastavku vam donosim fotografije iz njihovog jesensko-zimskog kataloga koji možete “prelistati” na samom kraju posta. Uživajte!

 

KATALOG

 

 

 

styling | By Mildred (Marie Delice Karlsson and Helena Strauss) / IG

photography | Fanny Rådvik / IG

for Tell Me More / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *