JEDNOSTAVNOST KOJA INSPIRIRA

posted in: HOME TOUR, INTERIOR DESIGN

Fredericia je danski brend kojeg zaista jako, jako volim. Njihovi katalozi i općenito estetika koju prezentiraju u javnosti zrače nenametljivim luksuzom i elegancijom i rijetko koga ostave ravnodušnim.

Njihova The Canvas Chair komad je namještaja koji je dizajnirao veliki Børge Mogensen u 70-ima i predmet je mog obožavanja već dugo.
Svakako bih jednog dana želio imati svoj primjerak tog dizajnerskog klasika.

Danas vam ne pišem o Fredericiji, ali ju moram spomenuti jer vas vodim u dom njihove brand direktorice Katje Falkenberg.
Katja s obitelji živi sjeverno od Copenhagena u kući okruženoj šumom i jezerom, izgrađenoj 1930-ih godina koju su temeljito obnovili i zadržali sve arhitektonske detalje koje su mogli kako bi kreirali prostor koji će biti autentičan, ali i njihov.
Na pitanje: kako vaš dom inspirira vas i posao kojim se bavite, u intervjuu za jedan australski časopis je rekla:

“Na poslu sam stalno izložena kreativnim idejama, novim proizvodima, dizajnerima i materijalima, pa mi je kod kuće bilo važno stvoriti prostor bez previše elemenata i “vizualne buke”. Trebam mirno mjesto na kojem ću se moći napuniti.”

I zaista, prostor je vrlo jednostavan, minimalistički, svaki element ima svoje mjesto i svaki detalj ima svoju funkciju.
Interijer obiluje Fredericijinim komadima namještaja što je i za očekivati s obzirom na prirodu posla kojim se Katja bavi.
Prepuštam vas inspirativnim fotografijama Line Klein.

 

 

 

 

home of Fredericia brand director Katja Falkenberg

photography | Line Klein / IG

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *