SUVREMENI SKANDINAVSKI MINIMALIZAM

posted in: INTERIOR DESIGN

Prva nedjelja adventa je iza nas, a danas smo zakoračili i u prosinac. Ne znam kako vas, ali mene nekako baš i ne hvata to ludilo božićnog ukrašavanja. Možda je cijela situacija s Covidom i mene malo smirila, ne znam.

Danas sam pripremio još jedan u nizu stanova za kategoriju “ovog trena bih se tu uselio”.
Minimalistička crna kuhinja, odnosno veliki pravokutni crni otok u kojemu je smješten svaki element koji čini kuhinju zaista plijeni pažnju. Suvremen, robustan, upečatljiv. Detalj koji dominira.
Jako mi se sviđa ideja ovakve organizacije i dizajna jer svi prijatelji, kolege i rodbina koji mi dođu u posjet završe na koncu oko kuhinjskog otoka, hrana – connecting people, u mom slučaju.

Ovaj primjer odličan je i kao inspiracija svima koji nemaju priliku u stanu napraviti otvoreni tlocrt dnevnog trakta. Arhitektura zgrade ponekad ne dozvoljava takve građevinske preinake pa moramo biti maštoviti i “otvoriti” prostor na druge načine. Velika bijela dvokrilna vrata koja su poveznica između kuhinje i dnevnog boravka svojevrstan su i ukras koji se stapa s bijelim zidovima i čini prostor prohodim i svijetlim. Zgrade visokih stropova zaista imaju svoju čar.

Da se vratim na božićno ukrašavanje, ne znam jeste li primijetili u interijeru grane raznih četinjača.
Odlična mi je ta jednostavnost, četinjače povezujemo s blagdanima koji dolaze, ali postavljene ovako bez dodatnih ukrasa nisu previše nametljive i izgledaju divno.
Svakako škicnite ostatak fotografija u nastavku, možda vas nadahnu na nešto jednostavniji Božić ove godine.

 

 

 

 

styling | GreyDeco / IG

photography | Anders Bergstedt / IG

for Alvhem / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *