SUVREMENI LUKSUZ S ELEMENTIMA PRIRODE

posted in: INTERIOR DESIGN

Tjedan završavam sa stanom koji se nalazi na štokholmskom Östermalmu.
Ovaj predivan prostor od svega 67 kvadratnih metara vrlo zahvalnog i praktičnog rasporeda prostorija sastoji se od dvije spavaće sobe, kupaonice i velikog otvorenog prostora dnevnog trakta koji čine kuhinja, blagovaonica i dnevna soba.

Interijer je vrlo svijetao i prozračan što i je glavna karakteristika skandinavskih interijera te obiluje teksturama.
Zonu dnevnog boravka uokviruje tepih visokog flora na kom se nalaze sofa Dandy švedskog brenda Massproductions, metalne Diamond Chairs iz Knolla za koje dizajn potpisuje Harry Bertoia 1952. godine te stolići izrađeni u drvu, vrlo organskog oblika koji u prostor unose element prirode.

Kuhinja je neutralna – čisto bijela, od fronti i korpusa do radne ploče u bijelom mramoru. Kutkom za blagovanje dominira prekrasan okrugli stol od kamena u boji pijeska upotpunjen crnim stolicama koje su zapravo glavni kontrast cijeloj kompoziciji dnevnog trakta.

Elementi prirode vidljivi su u svakoj prostoriji ovoga doma i oduševljava me način na koji su kombinirani s drugim materijalima i oblicima. Vrlo suvremen pristup dizajnu koji ovome interijeru daje dozu luksuza. Nadam se da vam se sviđa!

Fotografije su rad Robina Vasseghija za agenciju Behrer & Partners.
Ugodan vikend!

 

 

 

photography | Robin Vasseghi for Behrer & Partners

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *