STAN NEOBIČNOG TLOCRTA

posted in: INTERIOR DESIGN

Kako se poigrati stanom neobičnog tlocrta i iskoristiti prostor najbolje što možemo, donosim vam primjerom u nastavku. Dakle, sam interijer ima 44 kvadratna metra, prostor je dugačak i sa samo jedne bočne strane otvoren prema dnevnom svjetlu.
Najbolje rješenje je zapravo smanjiti broj pregradnih zidova, ako je moguće, i što više otvoriti prostor. Dizajneri su u ovoj situaciji odvojili kupaonicu i ulazni prostor iz kojega se ulazi u kuhinju s blagovaonskim dijelom, te dnevni boravak koji ujedno ima i kutak za spavanje. Prostor nije zatrpan velikim komadima namještaja, već onim osnovnim, za sjedenje i spavanje te prozračnim policama.
Boje korištene u cijelom interijeru su neutralne i svijetle s tek ponekim akcentnim detaljem u crnoj boji kako bi se istaknuo. Kao primjer možemo vidjeti klasike dizajna, Lounge Chair Wood glasovitih Eamesa iz 1946. godine ili stolice Grand Prix dizajnera Arnea Jacobsena koje danas možete naći u Fritz Hansen salonima.

Minimalistički uređen interijer obiluje i prirodnim materijalima te biljkama i osobnim detaljima koji ovaj prostor čine domom.
U dnu posta možete vidjeti tlocrt stana, a inspirativne fotografije slijede u nastavku.

 

| TLOCRT |

 

styling | Nouvel Interior

photography | Alen Cordic / IG for Bjurfors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *