SPATIAL SENSIBILITIES / FRAMA x ANDREAS MARTIN-LÖF

posted in: EDITORIAL

Još jedna uzbudljiva i zanimljiva izložba za vrijeme Stockholm Design Weeka bila je postavljena na adresi Kungsholmstorg, točnije u stanu s kojeg puca predivan pogled na vodeni put Riddarfjärden i susjedni Södermalm. Dom je to cijenjenog švedskog arhitekta novije generacije Andreasa Martin-Löfa čiji je novoadaptirani stan poslužio kao galerija za izložbu proizvoda velikog danskog brenda Frama. Oni su ove godine odlučili preskočiti izlaganje na Stockholm Furniture and Light Fairu i odlučili se za nešto intimniji postav.
Koncept je bio taj da pri ulasku u stan ostavite sve nepotrebne stvari, raskomotite se i poslužite kućnim šlapicama u kojima istražujete stan. Vrlo prozračan, interijer obiluje svjetlom i pažljivo biranim Framinim proizvodima: namještajem, keramikom, rasvjetnim tijelima, kozmetikom.
U svim područjima djelovanja, Frama se fokusira na prirodne materijale, jednostavnu geometriju i usmjerenost na trajnost. Unutar zbirki proizvoda teže povratku osnovama, gdje se dizajn nastoji učiniti iskrenim i pojednostavljenim. Djelujući unutar područja arhetipova dizajna, predstavljaju grafički i izravni estetski pristup dizajnu.

Od novosti koje su predstavili ovim postavom možemo izdvojiti predivnu minimalističku stolicu AML koju je dizajnirao sam Martin-Löf, potom noviju verziju stolića Rivet i visilicu Ventus. Fotografije na blogu su moje, a više fotografija možete naći na Framinoj stranici.

 

 

FRAMAAndreas Martin-Löf

Photography | Bo Santosi – NordicFragments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *