SHOP THE LOOK – NEUTRALNA PALETA BOJA

posted in: INTERIOR DESIGN, SHOP THE LOOK

Koliko puta vam se dogodilo da vas neki interijer toliko opčini da poželite imati svaki komad te cjeline u svome domu? Vjerujem, nebrojeno puta.
Upravo iz tog razloga sam odlučio uvesti novu rubriku na blogu i to pod nazivom Shop the Look.
Pokušat ću vam približiti koncept.

Za pretpostaviti je da kada nađete fotografije interijera koji vam je predivan, ali malo istražujući shvatite da komade namještaja u koje ste se upravo zaljubili ne možete imati, jer, dostupni su samo za australsko ili američko tržište, preskupi su, ili neki treći razlog i sve pada u vodu.
Stvari i nisu tako crne jer sličnu atmosferu ambijenta možete postići i komadima namještaja koji su na našem tržištu dostupni, a nećete morati bankrotirati da bi ih si priuštili.

Za prvi takav projekt odabrao sam dnevnu sobu neutralne palete boja koja u isto vrijeme zrači toplinom i profinjenošću.
Dizajnerica i stilistica Linnéa H. Manaberi poigrala se geometrijom spajajući oble komade namještaja s onima oštrih rubova i sve to pod zajedničkim nazivnikom neutralne palete boja.
Druga stvar koju možemo primijetiti su teksture – tepih visokog flora, naslonjač presvučen taktilnom tkaninom, reljefna keramika.
I zadnja stvar na koju bih vam skrenuo pažnju je asimetrija koju ponajviše vidimo u galeriji slika na zidu, različitim naslonjačima, tlocrtnom rasporedu namještaja…
Sada kada smo raščlanili komponente po kojima gradimo kompoziciju možemo birati komade namještaja koji odgovaraju našem stilu i moodboardu.

Poigrajte se sami, pokušajte vidjeti što je ono što vam se sviđa na fotografiji i prema tome složiti neku svoju priču.
U nastavku sam izdvojio komade namještaja s linkovima gdje ih možete naći, a slijede i dodatne fotografije dnevne sobe koju je uredila Linnéa.
Ako imate bilo kakvo pitanje u vezi posta, slobodno me kontaktirajte na mail ili Instagram, a možete poslati i fotografije interijera koje se vama sviđaju, pa možda i one uđu u izbor tema za novi Shop the Look.

 

 

1. Fotelja Polly Teddy Ivory, CHAIR4U

2. VIMLE trosjed, IKEA

3. Fotelja Club, CHAIR4U

4. TV-stalak VIRUM, JYSK

5. VINDUM tepih visoki flor, IKEA

6. Stolić RANDERUP, JYSK

7. Posteri Lica i Motiv, HDIZAJN

8. STORSLINGALED luster, 8 ručica, IKEA

9. Vintage Tundra Vase by Scheurich, LOPPIS STORE

 

 

 

styling | Linnéa H. Manaberi

photography | Anders Bergstedt

for Alvhem / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *