RUXTON RISE RESIDENCE

posted in: ARCHITECTURE, INTERIOR DESIGN

Obrađeni i ušminkani beton, sirovost ciglenih zidova, drvo, kompozicija koju bismo mogli opisati jednostavnom, minimalističkom ali i pomalo provokativnom.

Dom je to arhitektice i dizajnerice Sarah Henry, suvlasnice australskog kolektiva koji nosi naziv studiofour, a ujedno i potpisuje ovaj projekt. Filozofija kojom se vode je težnja jedinstvu s prirodom, a u svom radu orijentirani su na četiri važna segmenta: strategiju, arhitekturu, dizajn interijera i dizajn krajolika – sve u svrhu pružanja cjelovitog rješenja za svaki pojedini projekt.
Strast i usmjerenost na rad podržani su snažnim tehničkim znanjem, kontinuiranim istraživanjem materijala i građevinskih tehnika te posvećenosti detaljima.
Fluidnost arhitekture podređena je obitelji i zajedništvu. Središtem kuhinje dominira veliki otok/stol koji je dizajniram upravo da bi se ostvarila lakša komunikacija među ukućanima i da svako pojedinačno može koristiti prostor u vlastite svrhe.

Ako gledam zidove, odnosno ove bež opeke zasebno moram priznati da se vrlo vjerojatno nikad ne bih odlučio za njih, no promatrajući prostor u cjelini mogu reći da je oku vrlo privlačno. Sviđaju mi se drveni elementi poput robusnog stolića u dnevnom boravku i kuhinjskog otoka jer daju toplinu tom vrlo ogoljenom minimalističkom prostoru.
Zid začina u kuhinji još je jedna prirodna komponenta dizajna, kao i drva masline u unutarnjem dvorištu koje ujedno služi i kao produžetak same kuće kada se staklene stijene u potpunosti otvore.

Dio ovog projekta koji me se posebno dojmio je kupaonica; jako volim jednostavne kupaonice bez previše detalja, a ova to u svakom smislu zaista i je.

Fotografije kuće slijede u nastavku posta.

 

 

 

 

 

 

architecture and interior design | studiofour / IG

photography | Shannon McGrath / IG

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *