MJESTO ZA ŽIVOT: JULIE VAN DE KEERE I MATHIEU LUYENS

posted in: HOME TOUR

Jeste li se ikada zapitali kako izgleda dom nekog arhitekta? U kakvoj kući/stanu žive arhitekti? Ja jesam, često.
Navikli smo gledati projekte brojnih arhitekata, dizajnera i stilista, no kako izgleda mjesto koje su si oni sami skrojili za život?!
Upravo takvu priču donosim vam danas.

Prvo sam primijetio samu školjku, tu čistu arhitekturu i tu se desila ljubav na prvi pogled – uvijek su me privlačile te jednostavne minimalističke građevine koje me jako podsjećaju na one iz ere Bauhausa, a onda me projekt kupio i interijerom. Malo je toga što bih izdvojio da mi ne odgovara ili mi se ne sviđa u villi koju vam donosim u nastavku posta.

Za projekt HH 47, kako su ga nazvali, zaslužan je belgijski studio JUMA Architects, a dizajniran je upravo za njih same. Koliko god to čudno zvučalo, partneri Julie Van De Keere i Mathieu Luyens sami su sebi bili klijenti.

Čiste, oštre, ravne i jednostavne linije, sirovi beton, metal, kamen, drvo. Ogromne staklene stijene. Prostranost i fluidnost prostora. Sve. Woow.
Mogao bih se odmah useliti. Sviđa mi se i zelenilo i priroda koja je nadohvat ruke, povezanost interijera i eksterijera, balans geometrije i organskih oblika, detalji.

Interijer obiluje brojnim klasicima dizajnerskog namještaja koji je pažljivo biran i vrlo skladno upotpunjuje prostor. Boje su neutralne, ništa se ne ističe previše, a opet, sve je istaknuto.

Slijede fotografije Annick Vernimmen.
Osim stambene jedinice na posjedu se nalazi i arhitektonski ured studija, što možete vidjeti na fotografijama na službenoj web stranici.

 

 

 

 

architecture and interior design | JUMA architects / IG

photography | Annick Vernimmen / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *