REMBRANDT RESIDENCE BY AVENUE DESIGN STUDIO

posted in: INTERIOR DESIGN

Za Den Haag smo svi čuli, upravno je to središte Nizozemske, u njemu živi nizozemska kraljica Beatrix, jedan je od glavnih gradova Ujedinjenih naroda i sjedište nekoliko ustanova UN-a, ali također u njemu se nalazi i boutique studio za dizajn interijera Avenue Design Studio o kojemu vam danas pišem.

Studio su osnovale Holly Marder i Hedda Pier s ciljem da određeni stambeni prostor pretvore u dom za klijente koji im povjeravaju da ožive njihovu viziju.
Više o samome studiju možete pročitati na njihovoj službenoj web stranici, a danas vas vodim u dom jedne od partnerica studija, Holly Marder.

Holly je sa suprugom i obitelji za dom izabrala kuću iz 1929. godine koju su u potpunosti rekonstruirali i renovirali.
Danas je to vrlo moderan, minimalistički, ali i prostor koji zrači toplinom, elegancijom i luksuzom. Korištena je monokromatska paleta boja dobivena iz tonova pronađenih u prirodi i prostire se čitavim interijerom, prenosi osjećaj opuštenosti i kohezivnosti kao protutežu užurbanoj svakodnevici.
Neutralni tonovi pokazali su se kao odlična pozadina na kojoj se nenametljivo ističu eklektični komadi namještaja, umjetnička djela na zidovima i Hollyna kolekcije keramike.

Uska suradnja studija s norveškim proizvođačem održivih kuhinja i namještaja Ask og Eng koje sam na blogu već spominjao izrodila je predivnu tamnu kuhinju od bambusa koju možemo opisati kao spoj forme i funkcije i možda je najznačajnija metamorfoza ovog projekta.

Fotografije ovog zanimljivog interijera donosim vam u nastavku posta.

 

 

 

interior design and photography | Avenue Design Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *