MALI STAN S PUNO ŠARMA

posted in: INTERIOR DESIGN

Uređenje malih stambenih površina ponekad zna biti teško i čini se neizvedivo, ali valja voditi računa o nekoliko stvari prilikom samog dizajniranja.

Prostor nikada ne zatrpavajte glomaznim komadima namještaja, oni interijer dodatno čine manjim i nepraktičnim, a ono što će vam olakšati život su ugradbeni ormari i komadi namještaja po mjeri s više funkcija.
Potom, odlučite koji su vam prioriteti i potrebe. Ako često organizirate druženja uz hranu te volite sjesti s društvom za blagovaonski stol umjesto na sofu, razmislite o tome da prostor prilagodite upravo tim komadima namještaja.
Više volite druženje izvan samog doma, a u stanu vam je važno samo dobro se naspavati?! U tom slučaju potražite dobar i kvalitetan krevet.

Ako ste dovoljno maštoviti, u vlastitom životnom prostoru male kvadrature možete imati baš sve “prostorije” kao i u velikom stanu, no potrebno je napraviti dobar plan uređenja.
Imate li visoke stropove u stanu, iskoristite tu visinu i dogradite galeriju na koju ćete smjestiti krevet za spavanje i tako ste riješili pitanje spavaće sobe.

Primjer stana koji je uredio švedski studio Grey Deco, a koji vam donosim na fotografijama u nastavku odlično prikazuje uređenje prostora od svega 37 kvadratnih metara s pripadajućom dnevnom sobom, kuhinjom s blagovaonicom, izdvojenim djelom za spavanje te kupaonicom.
Boje korištene u interijeru vrlo su nježne i neutralne, a komadi namještaja pomno odabrani.

Mali prostori mogu biti lijepi i šarmantni, potrebno je samo dobro promisliti prije nego krenemo s uređenjem.
Ako imate dvojbe ili nedoumice u vezi vlastitog dizajna, slobodno mi pošaljite upit na mail, zajedno možda možemo doći do boljeg rješenja.

Inspirativne fotografije slijede u nastavku posta.

 

 

 

styling | Grey Deco / IG

photography | Jonas Berg / IG

for Stadshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *