PROMIŠLJENI DIZAJN

posted in: INTERIOR DESIGN

Kako u svega 30-ak kvadratnih metara smjestiti kompletan stan koji uključuje kuhinju, blagovaonicu, dnevni boravak, spavaći dio i kupaonicu?
Jednostavno, pametnim i promišljenim dizajnerskim rješenjima.

Kako i sam živim u vrlo malo kvadrata koje je trebalo prilagoditi i napraviti funkcionalan prostor, uvijek me privuku ti “mini interijeri” kako ih volim zvati. Zanimljivo je vidjeti promišljene, zanimljive i uz sve to i lijepe prostore koji funkcioniraju isto kao i oni dvostruko veći.
Zadnjih godina su jako popularni serijali o životu na malo kvadrata, a posebno oni o “kućama na kotačima”. No, bilo da se radi o tim mobilnim ili onim smještenim u višekatnim zgradama, mali prostori su oduvijek najveći izazov za dizajnere interijera.

Jedan fantastičan primjer takvog stana donosim vam u nastavku posta, a prostire se na svega 31 kvadratni metar.
Ispod fotografija sam stavio poveznicu s tlocrtom na kojemu možete vidjeti kako se tu zapravo radi o jednoj velikoj prostoriji s izlazom u kupaonicu. Dva promišljeno postavljena pregradna zidića bila su dovoljna da od jedne velike prostorije naprave kružni prostor koji ima sve osnovne zone stambenog prostora.
Boje korištene u interijeru su neutralne, a naglasak je stavljen na kuhinju koja je izvedena u zagasito maslinasto zelenoj. Mislim da ta nijansa savršeno funkcionira u ovome prostoru i lako se kombinira s prirodnim materijalima poput drva i kamena koje možemo vidjeti na fotografijama.

Stan se prodaje preko agencije Entrance, a styling potpisuju Elli Roshandel i Therese Eriksson iz studija Nouvel Interiör.

 

 

|  TLOCRT STANA  |

 

 

 

 

styling | Nouvel Interiör (Elli Roshandel, Therese Eriksson)

photography | Anders Bergstedt / IG

for Entrance Fastighetsmäkleri / IG

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *