PROJECT STRANDVÄGEN | LILJENCRANTZ DESIGN

posted in: INTERIOR DESIGN

Nekako smo svi navikli i očekujemo u skandinavskim interijerima vidjeti svjetlo drvo četinjača kojima Skandinavija obiluje, no danas sam za vas pripremio projekt koji je obučen u potpuno suprotno – toplu karamelastu nijansu drva oraha koji zaista plijeni pažnju i hrastovih parketa složenih u francuski vez.

Projekt Strandvägen, nazvan po istoimenom bulevaru smještenom u središtu Stockholma u elitnoj četvrti Östermalm potpisuje studio švedske dizajnerice interijera i namještaja Louise Liljencrantz.
Njezini projekti nikada ne prođu neopaženo u švedskim dizajnerskim krugovima pa je tako bilo i s ovim. Možda se sjećate, prošle godine pisao sam o kuhinji koju je dizajnirala za brend Kvänum.
Autor fotografija koje vam donosim u nastavku je Kristofer Johnsson, a objavljene su u jednom od prošlih izdanja časopisa RUM International (koji je inače dostupan u showroomu i na webshopu selectedd.hr).

Ovaj prostrani interijer od 250 kvadratnih metara smješten u zgradi iz 1920-ih godina ima pogled na more i Royal Dramatic Theatre i dom je četveročlane obitelji.
Jedan od uvjeta klijenata bio je prostrana kuhinja povezana s blagovaonskim dijelom i dnevnim boravkom.
Kolorit je vrlo umjeren i neutralan što dodatno doprinosi samom dojmu luksuza, a Liljenkrantz je odabrala i sofisticiran dizajnerski namještaj koji je nenametljivo rasporedila prostorom.

Fotografije ovog fantastičnog interijera slijede u nastavku posta!

 

 

 

 

design | Louise Liljencrantz Design / IG

styling | Mille Collin Flaherty

photography | Kristofer Johnsson / IG

for RUM International

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *