PRAHRAN HOUSE by PIPKORN & KILPATRICK

posted in: INTERIOR DESIGN

Danas vas vodim na australski kontinent u Prahran, predgrađe Melbournea u interijer kojim caruje svjetlost; interijer koji slavi minimalizam, poštuje prirodne materijale i u potpunosti ignorira boje.
Ovaj monokroman interijer projekt je australskog dvojca Anne i Jane koje zajedno djeluju kao studio pod nazivom Pipkorn & Kilpatrick – prema vlastitim prezimenima. Projektima pristupaju čistim, inovativnim i bezvremenskim dizajnom u kojem posvećuju pažnju detaljima, načinu života svojih klijenata te odživosti.

Naš je fokus izgraditi mjesta koja inspiriraju, ističu ljepotu interijera te potiču i poboljšavaju iskustva i život koji se odvija u njima.

Zadnje promjene kuća je doživjela 90-ih godina te su vlasnici odlučili renovirati ju i projekt povjerili melburnškom studiju. Raspored je bio funkcionalan, kako kažu dizajnerice, u smislu pozicioniranja prostorija, no ono za čime je interijer vapio je prirodno svjetlo i suvremen pristup dizajnu.
Konačni rezultat je svijetao i fluidan prostor koji ističe svu ljepotu teksture drva kao najistaknutijeg prirodnog materijala u interijeru.
Fotografije vam donosim u nastavku, a više informacija o samome projektu možete saznati na web stranici studija Pipkorn & Kilpatrick.

Svakako preporučam da pogledate i druge projekte ovog inovativnog studija.

 

 

Interior design | Pipkorn & Kilpatrick

Photography | Tom Blachford

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *