PLAVA KUHINJA KAO DOMINANTAN DETALJ

posted in: INTERIOR DESIGN

Kad pomislimo na skandinavski dizajn interijera, navikli smo na monokromatske prostore, no posljednjih godina sve češća slika su upravo boje i danas vas vodim u dva stana koji su se nedavno našli na štokholmskom tržištu nekretnina. Nalaze se u istoj zgradi, slične su površine i u oba je kuhinja u dominantno plavoj nijansi.

nedavnom sam postu pisao o plavoj boji u interijeru, odnosno o nijansama plave koje ja osobno preferiram, ako uzmemo u obzir da sam totalno nesklon bilo kojoj boji u zatvorenom prostoru. Moj su favorit nijanse sive i bež tonovi, no to je tema za neki drugi post.
U posljednje vrijeme često nailazim na plave kuhinje, bilo da se radi o stanovima koji su ponuđeni na web lokacijama skandinavskih agencija nekretnina, ili o domovima poznatih predstavljenim u raznim magazinima i portalima. Postaje li plava boja IN u uređenju kuhinja?! Prerano je za zaključke, vrijeme će pokazati je li to doista tako, ili možda samo slučajnost, ili prolazni trend. Ovdje možete vidjeti još jedan takav primjer o kojem sam nedavno pisao.

U oba interijera koja vam danas predstavljam možete zamijetiti nenametljive detalje u tamnijim i svjetlijim pastelnim tonovima koji obogaćuju osnovnu paletu sivo bijelog interijera. Zaista inspirativne fotografije, a za proširenu galeriju posjetite stranicu agencije klikom na linkove u podnožju posta. Uživajte!

 

INTERIJER  I

 

Styling I Scandinavian Homes

Photography I Gustav Hagström for SkandiaMäklarna 

 

 

INTERIJER  II

 

Styling I Scandinavian Homes

Photography I Adam Helbaoui (Kronfoto) for SkandiaMäklarna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *