MJESTO ZA ŽIVOT: EMMA BLOMQUIST

posted in: HOME TOUR, PEOPLE

Švedska stilistica i dizajnerica interijera, povjesničarka umjetnosti te vlasnica Apartment Storiesa, Emma Blomquist nedavno se s obitelji preselila u novouređeni stan u samom središtu Stockholma, na Östermalm. Baveći se dizajnom dugi niz godina stekla je uvid u to što njezini klijenti zapravo žele te im je to odlučila pružiti kroz vlastitu web trgovinu u kojoj nudi proizvode koje je sama dizajnirala.
Apartment Stories u ponudi ima okrugla zrcala koja dizajnom podsjećaju na epohu art decoa, klasične kubus stoliće izrađene od poliranog kamena, baršunaste jastučiće te drugi accessoire.

Emma nije baš sklona bojama, što možemo vidjeti na primjeru njenog vlastitog doma, ali se zato voli poigravati materijalima, oblicima i teksturama.
Neki od prepoznatljivih komada u njezinom domu su i Layeredova sofa Porto, svjetiljka Taccia koju je 1962. godine za Flos dizajnirao Achille Castiglioni, stropna svjetiljka Sergea Mouillea koja je u Hrvatskoj dostupna u Luminis rasvjeti te predivan kuhinjski otok u Carrera mramoru sa samostojećim plinskim pločama od Pitt Cookinga.

Nekoć su već živjeli u tom dijelu grada i jako im se sviđalo. Praktično je za izlazak u šetnju ili trčanje po Djurgårdenu, a ima i mnogo aktivnosti za djecu, kaže Emma. Mnogi njihovi prijatelji žive u blizini pa se često viđaju u restoranima u tom području.
Iako se Emma sada osjeća kao kod kuće u svom susjedstvu, poriv za otkrivanjem novih okruženja za obitelj nije nestao.
“Jednom ćemo sigurno krenuti dalje. Ako mogu sama odlučiti, bit će to Pariz. Mjesto je to na koje se stalno vraćam, kako poslovno, tako i privatno, i veliki je izvor inspiracije.”

Neke od fotografija Emmina doma donosim u nastavku, a samu dizajnericu možete pratiti i na njezinim Instagram profilima, Emma Blomqvist Interiors i Apartment Stories.

 

Originalni članak o Emminu domu dostupan je na residencemagazine.se.

 

Styling I Emma Blomquist

Photography I Andy Liffner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *