NORDISKA KÖK | SUPTILNI KONTRASTI

posted in: FURNITURE

Pokušajte zamisliti suvremenu minimalističku kuhinju, ručno izrađenu od masiva drva s ogromnim metalnim otokom u sredini. Teško i pomalo kontrastno, zar ne?!
No upravo takav primjer vam želim danas pokazati.

Zavirit ćemo u dom, točnije kuhinju švedske dizajnerice interijera Hanne Bolin za koju dizajn potpisuje Nordiska kök.
Prošle godine Hanna je ostvarila dugogodišnji san, izgradila je i uredila kuću u Aspenäsu u blizini Göteborga, u koju se uselila s obitelji, a projekt Villa Bolin možete svakodnevno pratiti i na Instagramu.

Prvo što vidite kad zakoračite u hodnik kuće je prostrana kuhinja.
Prostor je to gdje se ujedinjuju Hannin interesi za kuhanje, estetiku i zanate. Jeste li primijetili hladnjak obučen u taktilno reljefno drvo? Predivan detalj.
Cijela kuhinja izrađena je u drvu hrasta, izuzev otoka koji se nalazi u središtu.

Kuhinjski otok izrađen je od nehrđajućeg čelika čija površina lako podnosi toplinu, tekućine bogatih kiselinama, oštre i teške predmete što je Hanni bilo izuzetno važno jer cijela obitelj sudjeluje u pripremi hrane, a peku i domaći kruh i peciva.

Moram priznati da su mi jako zanimljivi kontrasti poput hladnog vapnenca na radnim pločama ili otoka od nehrđajućeg čelika u kombinaciji s toplinom drva od kojega je kuhinja izrađena, ili dodir ručno izrađenih i pomalo rustikalnih detalja u suvremenom interijeru koji je zaista vrlo osoban i u potpunosti prilagođen obitelji koja ga koristi.

Još jedan zadivljujuć i vrlo inspirativan projekt brenda Nordiska kök, fotografije slijede u nastavku posta.

 

 

 

 

kitchen design | Nordiska Kök / IG

styling | Sarah Widman / IG

photography | Andrea Papini

for Villa Bolin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *