NIJANSE PLAVE

posted in: DESIGN, INTERIOR DESIGN
source: BENJAMIN MOORE

Nedavno sam objavio post NIJANSE ZELENE u kojem sam predstavio nekoliko fotografija i primjera nijansi koje bih ja osobno odabrao. Danas ću to isto napraviti s plavom. Ili barem djelomično, budući da neke nijanse mog odabira toliko graniče sa sivom i zelenom da bi se moglo postaviti pitanje o kojoj je boji zapravo riječ.

Plava je poznata kao boja koja smiruje i opušta te se često koristi u prostorima u kojima najviše boravimo i odmaramo se, najčešće su to dnevni boravak i spavaća soba. Odlično se kombinira sa svijetlijim pastelnim nijansama, zemljanim tonovima ili neutralnim spektrom između bijele i crne, te prirodnom teksturom drva.

Behr, tvrtka iz Kalifornije koja proizvodi boje, predvidjela je da će njihova nježno plava boja postati najpopularnijom bojom za interijere u 2019. godini. Nazvali su je Blueprint, a radi se o srednje tamnoj plavoj boji za koju dizajneri smatraju da će se dobro uklopiti u svaki prostor.

Osobno sam mišljenja da ne treba slijepo pratiti trendove, već boje treba prilagoditi svom ukusu i urediti prostor u kojem ćete se sami najbolje osjećati. Možda vam plava kao boja uopće ne odgovara, a možda i niste dovoljno hrabri za takve eksperimente. Krenite od detalja, ne mora to odmah biti zid ili velika plava sofa; počnite od jastučića, deke, vaze ili samo cvijeća. Pokušajte vidjeti kako se vi nosite s plavom u svom domu, i ukoliko reakcije budu pozitivne, mašti na volju. Sve mogućnosti su pred vama, eksperimentirajte i zabavite se!

U nastavku nekoliko mojih favorita za inspiraciju.

source: PINTEREST
source: PINTEREST
source: RUE VERTE
source: HISTORISKA HEM
source: TOM FERGUSON
source: DIMORE STUDIO
source: FASHION SQUAD
source: ETSY
styling: PELLA HEDEBY, photo: RAGNAR ÓMARSSON 
source: REMODELISTA
DANIELA WITTE home
source: FERM LIVING
source: SUPERFRONT

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *