NIJANSE KOJE ČINE RAZLIKU

posted in: INTERIOR DESIGN

Dosadašnje iskustvo pokazalo mi je da ljudi ponekad čine pogrešku i velike prostore pretrpavaju namještajem, a samo iz razloga jer misle da prostor izgleda prazno.
Osobno jako volim kada prostor “diše”, a da bi postigli taj efekt koristimo niski namještaj i svjetliji kolorit. Monokromatska bijelo-siva paleta u tom bi slučaju mogla izgledati pomalo sterilno, zato upotreba bež i zemljanih tonova čini veliku razliku.

Izabrao sam fotografije jednog građanskog stana visokih stropova kao odličan primjer.
Kuhinja je vrlo jednostavnih linija i dizajna, izrađena u crno-bijeloj kombinaciji bez gornjih elemenata te popločena klasičnim, bijelim, pravokutnim pločicama koje djeluju pomalo retro, ali u isto vrijeme vrlo moderno – klasika koja ne zastarijeva. Velik broj starih stanova i dan-danas ih ima na zidovima.

Spavaće sobe opremljene su samo nužnim namještajem koji je pomno biran, a u jednoj od njih smješten je i radni kutak.

Centralni dio stana – dnevni boravak, obučen je u bijelo-bež kombinaciju, a dominantan komad namještaja je tamna sofa. Taj vrlo minimalistički prostor oplemenjen je biljkama koje uz drvene komade namještaja prostoru daju dozu prirodnog i udobnost.
Osobno nikada ne bih odabrao Knollovu Bertoia Diamond Chair, ali u ovoj postavi izgleda zaista dobro.

Moj osobni favorit u ovom stanu je dnevni boravak koji zrači japansko-skandinavskom minimalističkom estetikom i djeluje vrlo spokojno – pravi kutak za odmor.

Ostatak galerije slijedi u nastavku posta.


 

 

 

 

styling | Grey Deco / IG

photography | Fredrik J Karlsson

for Alvhem / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *