MK HOUSE BY NICOLAS SCHUYBROEK ARCHITECTS

posted in: ARCHITECTURE, INTERIOR DESIGN

Posljednje u ovome malenom ciklusu minimalističkih arhitektonskih ostvarenja i zvučnih imena je Nicolas Schuybroek.
On je belgijski arhitekt koji je 2001. godine otvorio vlastiti studio u Bruxellesu s jasno definiranim ciljevima: stvarati arhitekturu, interijere i predmete s naglaskom na detaljima i ručnoj izradi s jednostavnošću i bezvremenskim minimalizmom kao polaznom točkom stvaralaštva, uključujući ljubav prema neupadljivim, taktilnim i sirovim materijalima.

Njegovi možda najpoznatiji projekti koje nerijetko možemo vidjeti na društvenim mrežama poput Instagrama i Pinteresta su S House i RK Apartement; oba su projekta smještena Francuskoj, no danas sam vam odlučio predstaviti interijer koji se nalazi u povijesnoj jezgri Antwerpena. Kuća je to s početka 18. stoljeća koju je temeljito obnovio Nicolasov studio. To, kako su je neki istanuti časopisi nazvali, minimalističko remekdjelo zaista plijeni pažnju. Prije obnove bila je to dosta tamna vila, a danas je svijetla i prozračna kuća u kojoj su ključni elementi dizajna minimalizam i sofisticiranost; gdje su svjetlo, volumen i proporcije jednako važni kao i profinjeni detalji interijera, te materijali. Drveni podovi u formi francuskog veza ili mramorne plohe u kupaonici i kuhinji interijeru daju posebnu dozu ekskluzivnosti, a neki od poznatijih komada namještaja koje možemo vidjeti su sofa Vladimira Kagana, rasvjetna tijela Sergea Mouillea, blagovaonske stolice Superleggera, dizajnera Gia Pontia iz 1957. za Cassinu, komadi Georgea Nakashime, Pierre Jeanneretova uredska stolica, itd.
Galeriju ovog vrlo uspješno realiziranog projekta MK House donosim u nastavku, a više informacija i fotografija potražite na Instagram profilu i službenoj web stranici arhitekta.

 

Architecture and design I Nicolas Schuybroek Architects  

Photography I Thomas de Bruyne // Claessens & Deschamps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *