MJESTO ZA ŽIVOT: HANS HJELMQVIST

posted in: HOME TOUR

Hans Hjelmqvist osivač je prestižne štokholmske agencije Grand Relations. Prije nekoliko godina zajedno s poslovnom partnericom Tove Regnander sa željom spajanja njihovih iskustava u marketingu, odnosima s javnošću, maloprodaji, modi i dizajnu stvorio je stratešku PR agenciju specijaliziranu za dizajn, arhitekturu i stil života. Danas agencija surađuje s imenima kao što su Carl Hansen & Søn, Kasthall, Massproductions, Foscarini i drugi.

Njegov stan smješten je u zgradi sagrađenoj 1897. godine koja je izvorno bila tvornica za proizvodnju centrifugalnih strojeva, a koju je projektirao arhitekt Fritz Söderberg. Danas je temeljito obnovljena s uređenim stanovima koje je na tržište stavila agencija Oscar Properties.
Stan se prostire na dvije etaže s kuhinjom i dnevnim boravkom u prizemlju te dvije spavaće sobe na katu. Visoki prozori čiji su okviri izrađeni od lijevanog željeza daju prekrasne kadrove na park u pozadini i ispunjavaju interijer velikim količinama prirodnog svjetla koje je u Stockholmu uvijek dobrodošlo.
Za Hansa i njegovog partnera Luisa bilo je važno uravnotežiti industrijsku arhitekturu s toplim i privlačnim interijerom. Za pomoć su se obratili dizajnerici i stilistici interijera Madeleine Asplund Klingstedt, čiji stan sam vam prošle godine predstavio na blogu.

Ideja je bila stvoriti dom s toplim nijansama, toplinom drveta i s puno prirodnih materijala. Mnogo putujemo, ali i provodimo mnogo vremena kod kuće, sami ili s prijateljima, i željeli smo da se oni uvijek osjećaju dobrodošlo.

Fotografije stana donosim vam u nastavku, a cijelu priču možete pročitati na stranici švedskog Residence magazina.

 

 

Styling | Madeleine Asplund Klingstedt / IG

Photography | Kristofer Johansson / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *