GÖTEBORŠKA BEIGE OAZA

posted in: INTERIOR DESIGN

Odnedavno se na stranici švedske agencije za posredovanje u prometu nekretnina Stadshem nalazi i ovaj divan göteborški stan. Privukao me minimalistički pristup uređenju u kojem svu pažnju privlače neodoljivi arhitektonski ukrasi stana. Visoki stropovi bogatih štukatura, zidni paneli koji krase prostor blagovaonice, visoke podne lajsne i veliki prozori čine zaista impresivan interijer.
Odabran je namještaj vrlo jednostavnih silueta i pastelnih tonova. Kuhinja mi se posebno svidjela; ideja izostavljanja zidnih elemenata koji su u ovome slučaju zamijenjeni jednostavnim policama, interijer čine vrlo prozračnim.

Na prvim fotografijama možete vidjeti klasike švedskog dizajna, nasonjače Karin 73 velikog Brune Mathssona u smeđoj kožnoj presvlaci te također stoliće s mramornom pločom iz iste kolekcije. Tu su i Ikeine RÅANE fotelje, komadi iz 1970ih godina koje su ponovno bile vraćene u ponudu u ograničenoj kolekciji GRATULERA. Sav namještaj, lampe, stolići, skulpture, komode, spoj starog i novog, skupih klasika i jeftinijih komada stvaraju balans ovog promišljeno uređenog interijera čineći ga privlačnim oku, a vjerojatno i praktičnim i ugodnim za život.
Galerija fotografija slijedi u nastavku.

 

 

Styling | Ingela Berg

Photography | Jonas Berg for Stadshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *