MALEN I KOMPAKTAN DOM

posted in: HOME TOUR, INTERIOR DESIGN

Kako i osobno živim u vrlo malom stanu, uvijek mi je zanimljivo vidjeti male i kompaktne životne prostore.
Danas vas vodim u dom kćeri poznate švedske dizajnerice interijera Lotte Agaton.

Filippa Agaton modna je dizajnerica i dio dizajnerskog tima brenda Totême. Kaže, ovo je prvi stan koji je kupila i jako je ponosna na njega.
Zgrada datira iz 1909. godine, a stan od 30 četvornih metara ima šarmantne štukature, velike prozore, skoro 4 metra visoke zidove i velika zrcalna vrata. Veliku pomoć u uređenju dobila je od majke.

“Moda i dizajn interijera me zanimaju otkad znam za sebe i to sam sigurno naslijedila od moje jednako strastvene majke. Stoga, još od malih nogu mi je bio san urediti svoj vlastiti dom. Cijeli proces je bio tako fantastičan i zabavan i sretna sam što sam konačno mogla ostvariti taj san.” kaže Filippa.

Stan se sastoji od jedne velike sobe s dva prozora koji gledaju prema parku te hodnika i kupaonice. U potpunosti je renoviran, a osim postavljanja novog poda, bojanja zidova i stropova, postavljena je i nova kuhinja za koju dizajn potpisuje brand Nordiska Kök. Prethodni vlasnik kuhinju je smjestio u prostor hodnika, ali s obzirom na njezinu profesiju, Filippa je tamo odlučila postaviti veliki ugradbeni ormar.

“Planiranje malog stana uvijek pred vas stavlja izazove i naravno da morate napraviti neke kompromise da sve stane. Prilično brzo sam osjetila da postoje neke stvari oko kojih uopće ne želim kompromis. Željela sam veliki blagovaonski stol gdje mogu ugostiti prijatelje, odgovarajuću kuhinju, bračni krevet i veliki ormar. Da bih to postigla, potpuno sam isključila stvari koje mi nisu bile važne, poput sofe i televizora.” kaže Filippa.

Moram vam priznati da mi je jako zanimljivo vidjeti prostore koji su drugačiji, u potpunosti prilagođeni osobama koje u njima žive. Filippa je točno znala što želi i što joj nije važno. Maleni trikovi poput multifunkcionalnog stola koji se koristi za blagovanje, druženje ili rad, klupe koje štede prostor, neutralna paleta boja, sve su to komponente koje odražavaju stil i potrebe stanara i čine ovaj dom zapanjujućim.
Više inspirativnih fotografija slijedi u nastavku posta.

 

 

 

styling | Lotta Agaton Interiors / IG

photography | Kristofer Johnsson / IG

kitchen design | Nordiska Kök / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *