LOFT SOFA BY VIPP

posted in: FURNITURE

Za danski brend Vipp ste sigurno čuli, njihova minimalistička estetika i kvaliteta izrade namještaja i proizvoda za dom poznati su diljem svijeta.

Kada je osnivač Vippa Holger Nielsen osvojio automobil na nagradnoj igri na lokalnom nogometnom stadionu 1932. godine, nije ni sanjao što će iz toga izrasti. Prodao je automobil i kupio prešu za metal. Nekoliko godina kasnije, kada je njegova supruga Marie trebala kantu za smeće za svoj frizerski salon, otišao je u radionicu i izradio ono što je danas poznato kao Vipp pedal bin.
Ove godine Vipp slavi 80-u obljetnicu, a Holger vjerojatno nije ni sanjao da će kanta s pedalom koju je dizajnirao 1939. postići takav uspjeh.

Vipp je i dalje obiteljska, neovisna danska dizajnerska tvrtka koju vode Holgerova kći Jette Egelund i njezino dvoje djece Kasper i Sofie, zajedno s 45 zaposlenika u Kopenhagenu u Danskoj.

Nakon nekoliko riječi o povijesti brenda, pokazat ću vam jedan drugi njihov komad. Donosim vam nekoliko fotografija njihove sofe Loft koja izgleda zaista fantastično i udobno.
Gornji ojastučeni dio sofe na kojemu se sjedi presvučen je finom mekom tkaninom i postavljen na metalni okvir tankih i vrlo elegantnih nogu.
Sama forma je vrlo jednostavnih ravnih linija i to je ono što mi se kod njih sviđa. Dolazi u nekoliko varijanti (dvosjed, trosjed..) i nekoliko boja.
Detaljnije informacije možete naći na službenoj stranici Vippa ili u nekim od nama najbližih prodajnih mjesta u Austriji i Italiji.

Styling za fotografije u nastavku radio je studio Lotte Agaton koja s tim danskim brendom surađuje već dugi niz godina.

 

 

 

styling | Lotta Agaton Interiors / IG

photography | Ragnar Ómarsson / IG

for VIPP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *