KUĆA S POGLEDOM

posted in: ARCHITECTURE, INTERIOR DESIGN

Moja osobna fascinacija minimalizmom i tim trima osnovnim materijalima: drvom, kamenom i metalom, kojima zaista ne možete pogriješiti u interijeru seže još u moje studentske dane.
Studirao sam na drvnoj tehnologiji pa nekako prirodno dolazi ta ljubav i opčinjenost drvom, materijalom koji ne odolijeva trendovima i vremenima.

Odlučio sam s vama podijeliti projekt kuće koja ima toliko divan pogled da bih se ovog trena uselio u nju. Dizajn interijera potpisuje Studio Tom, a sama građevina nalazi se na australskoj obali.
Čini se kao da je svaki segment arhitekture i dizajna podređen pogledu, a promišljalo se i o materijalima kojima su povezani eksterijer i interijer.

Ravne i oštre plohe i linije omekšane su teksturama i detaljima koji prostor čine udobnijim i pristupačnijim za svakodnevni život.
Od dizajnerskih komada u prostoru možemo vidjeti blagovaonske stolice J39 Børgea Mogensena iz Fredericije, potom Pulpovu lampu Oda, naslonjač Husk Patricije Urquiole za B&B Italiju, zidnu lampu Austere dizajnera Hansa Verstuyfta za Trizo21 i brojne druge. Cijeli interijer djeluje vrlo skladno i izbalansirano, od izabrane palete boja do namještaja. Ničega nema previše, ni premalo – baš po mome ukusu.

Fotografije kuće slijede u nastavku posta.

 

 

 

 

architecture | Planned Living Architects

interior design | Studio Tom

interior styling | Natalie James

photography | Derek Swalwell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *