KAKO PREUREDITI DOM MINIMALNIM IZDACIMA

posted in: DETAILS

Zima je i hladno je, većinom boravimo u zatvorenim prostorima i možda ste u nekom trenutku pomislili kako bi bilo zabavno napraviti neku promjenu u vašem domu. Super, imam nekoliko prijedloga za vas! Neću reći ništa novo, otkriti neotkriveno, niti savjetovati nešto što nitko do sada nije, ali možda vas neka od ideja nagna da se pokrenete s kauča i zabavite se, a možete uključiti i ostale članove obitelji u taj vaš mali projekt.
Dakle, donosim vam nekoliko prijedloga kojima možete promijeniti izgled vašeg interijera i to uz minimalne izdatke.

 

PREUREDITE POSTOJEĆI NAMJEŠTAJ

Ovo ste sigurno čuli mnogo puta, ali to je zaista tako. Dosadni stari drveni stol u blagovaonici prebojite u neku boju, bijelu, sivu ili koju drugu po vašem izboru te ga ukomponirajte s različitim stolicama. Možete se odlučiti i za ponovno tapeciranje stolica, ukoliko su vam postojeće postale dosadne, ili zamjenu ručkica na komodi. Promjena će biti vidljiva, a vi nećete morati posegnuti preduboko u džep.
Možete i prenamijeniti namještaj; stolica bez naslona uvijek može poslužiti kao pomoćni stolić na koji možete nešto odložiti, dok stara žičana zdjela za voće može postati sjenilo stolne lampe. Internet je pun ideja.

 

PROMIJENITE RASPORED

Za ovaj trik ne trebate izdvojiti niti novčića, a sve što vam treba je dobra volja i nešto slobodnog vremena.
Razmještanje pokućstva unutar doma odlična je ideja kad osjetite da vaš dom treba promjenu. Pustite mašti na volju i promijenite raspored jer, hej, tko je rekao da kauč treba biti baš na tom mjestu ispred TV-a ili krevet uz točno određeni zid spavaće sobe. Pokušajte razmišljati izvan okvira i dajte svome domu dašak osobnosti.

 

KORISTITE SEZONSKI

Neke detalje poput jastučića, dekica ili drugih tkanina koristite sezonski. Tijekom toplijih dana možete koristiti prozračne materijale hladnijih tonova poput plave, zelene ili neutralnih nijansi sive, dok za one hladnije odaberite materijale poput vune, koji su deblji, grublji i baršunastiji u nijansama smeđih i zemljanih tonova.
Istu stvar možete napraviti i s drugim sitnicama u svome domu, recimo lampe ili manji tepisi lako se mijenjaju i skladište, a čine veliku razliku u izgledu.

 

RAŠČISTITE NEPOTREBNO

Većina nas posjeduje više namještaja, stvari i sitnica u domu nego što nam je potrebno. Kome čuvamo i zašto gomilamo nije niti nama uvijek jasno, ali šteta je baciti, zar ne?! Poklonite, ako imate odjeće koju niste nosili godinama, parfem koji vam se ne sviđa, stolicu koja vam samo smeta i ne znate gdje ju uklopiti. Poklonite ili prodajte. Ima web portala preko kojih možete oglasiti takve stvari i dati ih nekome kome će biti potrebnije. Vi ćete očistiti svoj prostor i dobiti dodatnog mjesta, a uz to i pročistiti prostor i vjerujete, nećete požaliti.

 

PRESLOŽITE POLICE

Svatko od nas na nekom mjestu u domu ima otvorene police i dosta često ih zapostavljamo. Nekako smo navikli da stvari koje smo na njih pohranili tako stoje godinama, a zapravo ćete učiniti veliku promjenu ako ih presložite. Istaknite detalje koje do sada niste, knjige složite na drugi način, slažite po bojama itd. Mogućnosti je mnogo, a svaka će doprinijeti nekoj promjeni koju priželjkujete.

 

RAZMIJENITE S PRIJATELJIMA

Možda nikada niste razmišljali na taj način i možda vam zvuči čudno, ali i to je jedna od mogućnosti. Recimo, netko od vaših prijatelja želi se riješiti crnih jednostavnih svijećnjaka koji su vama baš super, i nekako spontano se desilo da mu zlatni tonovi više odgovaraju dok vi baš gledate kako bi se riješili zlaćane zdjele za voće koja vam je užasna i ne znate zašto ste je uopće kupili. Razmijenite.
Mogućnosti je mnogo; može se raditi i o namještaju, zavjesama, ogledalima.

 

Ako sami imate neke primjere i savjete, slobodno napišite u komentarima.
Fotografije su simbolične, ali možda vas nadahnu na promjene. Zabavite se i uživajte!

 

 

Styling I GreyDeco

Photography I Jonas Berg for Stadshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *