NOVOOTVORENI SHOP CARINE SETH ANDERSSON U STOCKHOLMU

posted in: PRODUCT DESIGN

Možda vam nije poznato njezino ime, ali proizvodi koje je dizajnirala za brojne brendove uvjeren sam da jesu. Ona je jedna od najvećih švedskih dizajnerica koja je svoj rad usmjerila na dizajn uporabnih predmeta u staklu i keramici, a njezino ime je Carina Seth Andersson. Nedavno je u Stockholmu otvorila svoju prvu trgovinu i danas vam donosim nekoliko fotografija tog prostora.

Impresionira me ta jednostavna sirovost betonskoga poda u kombinaciji s drvom, te općeniti minimalizam prostora koji je usmjeren na to da pokaže svu ljepotu dizajna njezinih predmeta. Jedan zid u potpunosti je prekrila Ikeinim Ivar elementima te stvorila kompoziciju koju u potpunosti možemo uvrstiti na listu uspješnica Ikea Hacking proizvoda.

Kako kaže, njezin dizajn je pronalaženje ravnoteže između jednostavnosti i smislenog oblika u svrhu postizanja bezvremenske kvalitete proizvoda.
Magistrirala je na Konstfacku, visokoj školi za umjetnost, obrt i dizajn u Stockholmu, i nastavlja s obrazovanjem za višeg predavača na Beckmans School of Design na odsjeku za dizajn proizvoda. Često je pozivana predavati o dizajnu na brojna sveučilišta diljem Švedske.
Njezini radovi izlagani su u galerijama i muzejima u New Yorku, Washingtonu, Parizu, Amsterdamu, Milanu, Londonu, Berlinu, Helsinkiju, Stockholmu, Tokiju i Osaki. Također, njezini predmeti dio su stalnih zbirki u muzeju Victoria and Albert u Londonu, muzeju Stedelijk u Amsterdamu te Designmuseum Danmark u Kopenhagenu.

Kao što sam spomenuo, Carina surađuje s brojnim velikim imenima poput Iittala, Hackmana, Skrufa, Svenskt Tenn ABa, Marimekko-a i Fogie, a neke od tih predmeta pokazat ću vam niže u postu.

Njezin rad možete popratiti na službenoj stranici te njenom Instagram profilu.

 

Balja — Skruf
Stoneware — Fogia
Holmen — Skruf
Vases — Marimekko
Ceramic Pots — Studio
Hope × CSA — Skruf
Dagg — Svenskt Tenn
Pallo — Skruf
Bonsai Pot — Studio

 

 

Styling I Carina Seth Andersson / IG

Photography I Andy Liffner / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *