JOTUN LADY | BOJE KOJE DIKTIRAJU SEZONU

posted in: EDITORIAL, INTERIOR DESIGN

Svake godine već krajem ljeta vlada novo uzbuđenje oko boja koje će diktirati trendove u sljedećoj godini, a situacija je slična i s brendom Jotun, koji već godinama dominira u industriji boja u Skandinaviji. Njihovi katalozi nestrpljivo se čekaju, a fotografije koje proizlaze iz njihovih kampanja odraz su sklada i jednostavnosti te predmet obožavanja. Po meni su, s ovim posljednjim postavili ljestvicu jako visoko.

Shema boja koja je upravo izašla nudi 12 potpuno novih LADY boja. Svaka ima svoju osobnost, stvarajući jedinstvenu atmosferu.
Boje su dobile imena koja odražavaju optimistično vjerovanje u budućnost; u kombinaciji s individualnošću i radoznalošću.

Svake godine Jotunova globalna menadžerica za boje Lisbeth Larsen i njezina međunarodna mreža konzultanata za boju provode opsežna istraživanja globalnih trendova u dizajnu i boji – te ljudskog ponašanja i društvenih struja iza njih u brojnim gradovima diljem Azije, Bliskog Istoka, Europe i Skandinavije.  Povratkom u Jotunovu bazu u Sandefjordu, u Norveškoj, njihovi uvidi prevode se u zasebnu paletu novih nijansi boja koje definiraju godinu koja je pred nama. U tako važnom trenutku kao što je početak novog desetljeća, taj je postupak sve značajniji.

Pri dizajniranju nove boje uvijek se upitamo što želimo da boja izražava, kaže Lisbeth te nastavlja: Uvijek je riječ o više novih boja. Radi se o tumačenju trendova koje diktira društvo te o onome što mislimo da će biti važno ljudima u vremenu koje dolazi, usmjeravajući se na nove početke, ambicije te nadu u budućnost. Tu sliku želimo podržati našim bojama.

U nastavku vam donosim predivne kadrove iza kojih stoji talentirana Line Klein, uživajte i inspirirajte se!

 

 

 

styling | Kråkvik & D’Orazio / IG

styling assistent | Sidsel Rudolph

photography | Line Klein / IG

for Jotun LADY

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *