IZLOŽBA THE PREVIEW DANSKOG &TRADITIONA

posted in: FURNITURE

Iza nas je još jedan poznati internacionalni tjedan dizajna i sajam značajan za dizajn i arhitekturu, a to je Milanski Salone del Mobile kojeg ove godine na žalost nisam imao prilike posjetiti, no ipak ću ga se dotaknuti u nekoliko postova.

Danski brend &tradition osnovan je tek 2010. godine no njegova popularnost očituje se u cijelome svijetu. Početkom veljače predstavili su svoje proizvode na glasovitom Stockholm Furniture and Light Fairu no za Milano su osmislili nešto drugačiji koncept – izložbu.
Izložba The Preview bila je postavljena u Design Republic Gallery u Milanu i na njoj su prikazali nove suvremene komade popularnog španjolskog umjetnika i dizajnera Jaimea Hayóna s kojime surađuju, uz već poznati klasični danski dizajn iz prošlog stoljeća. Sama izložba je predstavljala odraz njihove ambicije kojoj je cilj premostiti jaz između starog i novog u proizvodnji namještaja bezvremenske privlačnosti.

Poznat po svom razigranom dizajnu, Jaime Hayón inspiraciju crpi iz mnogih nama nevjerojatnih izvora. Njegova djela su instant kolekcionarski predmeti, a njihova razigrana silueta naglašena je dubokom predanošću funkciji.

Po prvi puta na izložbi su prikazani i reizdani komadi danskog brenda Hvidt & Mølgaardov dizajnirani sredinom prošloga stoljeća. Namještaj karakterističnih formi, precizne izrade te sam pristup obliku i funkciji i danas je vrlo tražen, no te komade ćemo moći naći u prodaji tek 2020. godine.

U nastavku vam donosim galeriju fotografija s izložbe, dok u dnu posta možete vidjeti dva noviteta koja su predstavili.

 

Setago light (JH27) by Jaime Hayon | 2019

 

 

photography | &tradition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *