HOUSE OF GREY – THE GREY HOUSE

posted in: EDITORIAL, PRODUCT DESIGN

Sredinom prošlog mjeseca održavao se London Design Festival bogatog sadržaja. Među brojnim predstavljanjima, dizajn rutama i temama iz sfere dizajna mogla se posjetiti i pop-up izložba slikovitog naziva “In the Neighbourhood” britanskog studija za dizajn interijera House of Grey. Vlasnica studija Louisa Grey i njezin prijatelj Morgwn Rimel otvorili su vrata svog doma u svrhu izložbe kojom prikazuju lokalni i međunarodni dizajn u stvarnim stambenim objektima i pokazalo se kao jedan od najposjećenijih postava festivala.

Ideja i cilj bili su pružiti opuštajući prostor u kojem posjetitelji mogu pobjeći od frenetičnog ritma festivala, opustiti se uz mirisne svijeće i umirujuću glazbu.
Obnovljena viktorijanska kuća prikazije sve što bi trebao biti dom: eleganciju, nenametljivost i osjećaj dobrodošlice, uz pomno odabranu paletu boja i mješavinu tekstura. Savršeno izbalansirana ravnoteža starog i novog gdje su zadržani i restaurirani karakteristični elementi razdoblja u kojemu je kuća građena, a prilagođeni modernom načinu života.

exhibition catalogue i press release  

 

Interior design I House of Grey

Photography I Rory Gardiner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *