DOM DANSKE STILISTICE I GRAFIČKE DIZAJNERICE

posted in: INTERIOR DESIGN

Za kraj tjedna vodim vas u dom danske stilistice interijera i grafičke dizajnerice Mette Bonavent.

Ovaj minimalistički prostor krasi jednostavnost, svjetlost, prozračnost i estetska usklađenost. Interijerom prevladava bijela boja u kojoj vrlo lijepo dolaze do izražaja sve plohe i detalji u drvu. Kako kaže sama dizajnerica, kad su kupili kuću, počeli su je obnavljati od poda do stropa i to je bila idealna prilika da ostave svoj trag na svakom detalju. Sama kuća prostire se na tri etaže, a prostorije su bile relativno male kvadrature. Trebalo je voditi računa o tome da prostor diše, da mu se da dovoljno svjetla i ne zaguši ga se, pa su odlučili ukloniti neke od zidova kako bi stvorili sklad među etažama i dobili funkcionalan prostor. Druga stvar o kojoj je valjalo voditi računa i koju nikako nisu željeli zanemariti je povijest i arhitektonski elementi same kuće.

Krajnji rezultat je minimalistički, funkcionalan i estetski privlačan prostor s obiljem prirodnih materijala poput drva, mjedi, mramora, kože, keramike, vune itd.
Mette kaže kako su ranije pokušali živjeti u predgrađu, no to ih nije činilo sretnima, nisu se osjećali kao kod kuće. Ova se kuća nalazi u centru Copenhagena u jedinstvenoj i mirnoj četvrti.

“Iako smo usred velikog grada, djeca se mogu sigurno igrati na cesti, a mi odrasli možemo sjediti u dvorištu i uživati ​​u suncu u potpunoj tišini.”

U nastavku slijede fotografije Gyrithe Lemche koje su izašle u danskom izdanju časopisa Elle.

 

 

 

interior design and styling | Mette Bonavent

photography | Gyrithe Lemche for Elle.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *