DIY: HAKIRANJE IKEINE SERIJE BESTÅ

posted in: FURNITURE, PRODUCT DESIGN

Jedna od najpopularnijih i napraktičnijih IKEA-inih serija je ona pod nazivom BESTÅ.
Sustav je to modularnih ormarića različitih dimenzija kojima sami možete birati površinsku obradu, boju i teksturu, dodavati ručkice ili nogice, odabrati fronte od punog materijala ili ona s okvirom i staklom, kombinacija i mogućnosti je zaista jako puno.

Moj osobni favorit je površinska obrada s efektom bijelo bajcanog hrasta. Svijetlo drvo uvijek možemo koristiti i kombinirati s drugim bojama i materijalima, a ono što vam danas želim pokazati je jedan vrlo praktičan DIY projekt.

Švedska blogerica Susan Törnqvist u svome je domu koristila upravo taj IKEA-in sustav, ali ga je malo preradila i prilagodila vlastitim potrebama i ukusu. Kvadratne elemente u crno-smeđoj boji postavila je na zid, a umjesto stakla u okvir vrata ugradila je španjolsku trsku, koju, između ostaloga možete naći i na linku.
Kontrast boja koji je postigla izgleda vrlo zanimljivo, a sama španjolska trska posljednjih je godina ponovno vrlo tražena jer je izrađena od prirodnog i održivog materijala te se odlično uklapa u suvremene interijere.

Fotografije ispod prikazuju tamniju i svijetliju varijantu sustava koje možete koristiti za ovaj kreativan projekt, a originalni tekst i inspirativni post možete vidjeti na Susaninom blogu.

 

 

 

photography | Susan Törnqvist / IKEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *