DETALJI: KARIN MOBRING – NATURA

posted in: DETAILS, FURNITURE

Švedska je dizajnerica Karin Mobring 1977. godine za IKEA-u dizajnirala predivnu fotelju te ju simbolički nazvala NATURA. Danas se ta ista fotelja više ne proizvodi, a originalni komadi dolazili su u kombinaciji masivni bor i koža.
Početkom godine na IKEA Livet Hemma webu pojavio se ovaj divan shoot koji do sada još nisam stigao podijeliti s vama, a koji je radila njihova stilistica Anna Lenskog Belfrage čiji sam vam dom nedavno predstavio na blogu. Anna se poigrala vintage NATUROM koju je vrlo uspješno kombinirala s novim komadima danas dostupnima u IKEA-i. Fotografije su rad Ragnara Òmarssona.

O samoj dizajnerici ove fotelje na internetu je dostupno vrlo malo, odnosno gotovo ništa podataka, a ono što mi je zapelo za oko jest da je Karin osim NATURE dizajnirala još fantastičnih komada za IKEA-u, no na žalost se niti jedan danas više ne proizvodi.
Iskreno se nadam da će se to promijeniti, da će osvanuti neka povratnička kolekcija i da ćemo dobiti priliku ponovno ih kupiti.

Fotelju sam nedavno imao prilike vidjeti u štokholmskom muzeju namještaja Möbeldesignmuseum što je samo pojačalo moju simpatiju prema ovom divnom komadu namještaja. U nastavku vam donosim popis proizvoda koje možete vidjeti na fotografijama u nastavku.

SAMMANHANG, stolić – 499,00 kn

NOCKEBY, dvosjed – 4900,00 kn

VINDUM, tepih – 599,00 kn

BURVIK, pomoćni stol – 229,00 kn

STOCKHOLM 2017, podna lampa – 449,00kn

RIBBA, okvir – 139,90 kn

SAMMANHANG, staklena kupola s osnovom – 79,90 kn

GLITTRIG, zdjela – 79,90 kn

 

 

Styling | Anna Lenskog Belfrage

Photography | Ragnar Òmarsson / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *