DETALJI: BRIGADA – UMAMICA

posted in: DETAILS, FURNITURE

Udobno – neudobna stolica Umamica dizajnirana je 2015. za zagrebački restoran brze hrane Umami, a dizajnirao ju je studio Brigada. Autori rješenja su kreativni direktor Damjan Geber i dizajnerica namještaja Vlatka Leskovar.

“Naslon čini tapecirana spužva jednostavnog cilindričnog oblika, a sjedište je oblikovano od punog drva jasena. Dizajn je inspiriran cjelokupnim konceptom uređenja restorana – «kreativni laboratorij», kojem su istraživanje, znatiželja i razigranost glavne karakteristike. Zato su šarene cijevi istaknuti element interijera restorana, a one čine i bazu konstrukcije stolice.”

Neudobna samo na izgled, ova zapravo vrlo udobna stolica dolazi u tri veličine odnosno visine i boje, ovisno o njihovoj poziciji i namjeni unutar samog restorana.

Ta vrlo jednostavna, skladna i minimalistička  stolica trenutno je postala moj predmet obožavanja. Geometrijske forme koje prvo uočavamo na njoj djeluju pomalo skulpturalno ali i vrlo izbalansirano te donose dašak suvremenog japanskog dizajna.

Što vi mislite o ovom primjerku našeg domaćeg dizajnerskog riješenja, kako se vama sviđa?!

 

 

 

photography | Brigada / Domagoj Blažević / Domagoj Kunić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *