BS RESIDENCE BY VINCENT VAN DUYSEN

posted in: ARCHITECTURE, INTERIOR DESIGN

Belgijski arhitekt i dizajner Vincent Van Duysen međunarodno je poznat i cijenjen radi svog posebnog stila koji objedinjuje čiste linije, prirodne materijale i boje, bezvremenski dizajn, udobnost i funkcionalnost. Veoma poštuje belgijsku baštinu i tradiciju te ju pokušava uklopiti u svoje projekte kroz uporabu prirodnih materijala i tekstura. Uglavnom ga se smatra minimalistom, iako sam Vincent odbija ovu odrednicu i prezentira svoj rad kao esencijalizam, potragu za pronalaženjem biti u stvarima, esencije, duše objekata, što dovodi do stvaranja prostora koji zadovoljavaju osjetila i uspostavljaju osjećaj blagostanja.

Kuće koje je dizajnirao Van Duysen izgledaju pomalo upadljivo u cijeloj toj njihovoj jednostavnosti, profinjenosti i ljepoti organskih materijala, ali uvijek pružaju osjećaj topline doma. BS Residence odličan je primjer toga. Bivša seoska kuća s pokrajnjim zgradama smještena u Zwevegemu u Belgiji pretvorena je u obiteljski dom. To je projekt koji poštuje tradicionalnu flamansku arhitekturu, ali dodaje notu suvremenog dizajna. Interijer obiluje divnim detaljima poput prirodnih materijala s grubim i glatkim teksturama koji stvaraju suvremene, ali i udobne živopisne prostore. Drvene podove, namještaj od širokih hrastovih greda i istrošenog drva, sagove i tkanine od prirodnih materijala uspješno spaja sa suvremenim namještajem ravnih linija.
Veliki prozori nude prekrasan panoramski pogled na krajolik, obasjavaju prostor prirodnim svjetlom i stvaraju ravnotežu između svjetline i tame u cijeloj kući.

BS Residence jedan je od meni dražih Vincentovih projekata, a svakako vrijedi pogledati i ostatak njegovog bogatog rada.
Uživajte u fotografijama u nastavku.

 

Njegova privatna rezidencija “VVD II Attic” odlično prikazuje spoj tradicije, koju jako voli i poštuje, sa suvremenim dizajnerskim idejama.

 

Design I Vincent Van Duysen

Photography I Juan Rodriguez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *