TOPLI MINIMALIZAM | PELLA HEDEBY

posted in: INTERIOR DESIGN

Nedavno je u švedskom časopisu i na istoimenom portalu objavljen jedan od zadnjih projekata dizajnerice i stilistice Pelle Hedeby – stan u središtu Stockholma. Moram vam priznati da me osvojio na prvu.

Pella klijente poznaje od ranije, za njih je radila interijer obiteljskog ljetnikovca na Dalaröu.
Projekt kojeg se sada uhvatila, stan je otvorenog tlocrta sa zanimljivim nizom prozora duž cijelog jednog zida.

“Kada započinjem s dizajnom određenog interijera, prvo bilježim stilske preferencije i stil života klijenta, a zatim izradim prvi nacrt s mood boardom i skicom. Važno mi je uhvatiti cjelinu od početka, prije nego što se odlučimo za boju i pojedinačne detalje.
Kada utvrdimo točnu namjenu i za što će se prostor koristiti, napravim shemu boja, izaberem materijale te ih ujedinim u oblik i funkciju koju tražimo.” kaže Hedeby.

Klijenti su stan kupili s novouređenom kuhinjom i kupaonom te su ih željeli zadržati i to je bila polazna točka. Uz bijelo obojene zidove, moderna, tamna kuhinja djelovala je pomalo hladno i oštro, a ostatak prostorije u kojoj se nalazi i dnevni boravak bio je pomalo bezličan.

“Jedna od prvih stvari koje sam predložila, a koja je kasnije postala i jedan od najupečatljivijih dijelova stana je zid u potpunosti popločen s ručno rađenim pločicama.”

Za ostatak stana, Pella je birala svijete nijanse s puno tekstura kako bi neutralizirala tamnu boju kuhinje. Stvorila je savršenu ravnotežu s nekoliko detalja: mramorni stolić, velika bež sofa, drveni detalji, puno prirodnog svjetla.

Za kraj vas prepuštam inspirativnim fotografijama u nastavku posta.

 

 

 

 

styling | Pella Hedeby / IG

photography | Kristofer Johnsson / IG

for Residence Magazine / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *