STUDIO LAURE SEPPÄNEN U HELSINKIJU

posted in: INTERIOR DESIGN

Lauru Seppänen sam već predstavio na blogu prošle godine, odnosno uveo vas u njezin, sada već bivši, dom u Helsinkiju, a sada vam donosim fotografije njezinog studija.

Laura je dizajnerica i stilistica interijera, vlasnica studija za dizajn, predavačica na Helsinki Design School, publicistica za Udrugu novinara dizajna interijera u Finskoj i pitanje koje mi se zavrtilo glavom je, kako ona to sve stigne? Ali eto, stigne.

Naime, zaljubila se u ovaj prostor koji je nekada bio frizerski salon; savršeno joj je odgovarao raspored prostorija – u ulaznom dijelu uredski i izložbeni prostor s velikim prozorima koji gledaju na ulicu te kuhinja i toalet u stražnjem dijelu.
Pločice u obliku heksagona koje vidimo na podu odlučila je zadržati i prilagodivši se njihovoj boji gradila kolorit koji prevladava studijem. Nježni bež i pastelni tonovi savršeno se slažu s elementima i teksturom drva te ratanom u funkciji pokućstva.

Kako sama kaže, bila je oduševljena interakcijom koju joj sam prostor pruža. Prolaznici su se zaustavljali pokraj studija kako bi ju pitali o detaljima i materijalima koje su vidjeli izložene u studiju kroz ulične staklene stijene.

Lauru možete zapratiti i na njezinom Instagram profilu gdje redovito objavljuje fotografije svog doma, studija, putovanja i svakodnevice.
U nastavku slijede fotografije koje je za finski časopis Avotakka snimila Pauliina Salonen.

 

 

 

 

photography | Pauliina Salonen / IG

for Avotakka magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *