SPOJ STAROG I NOVOG U SPAVAĆOJ SOBI

posted in: INTERIOR DESIGN

Spavaću sobu najčešće doživljavamo kao oazu za odmor i u pravilu bi tako trebao i biti, bez previše jakih i intenzivnih boja, vrlo minimalistički uređena prostorija.
No, svako od nas ima neke svoje preferencije i ukus.

Prije nekoliko godina moja majka je posjetila dvorce bavarskog kralja Ludwiga II i vratila se iz Njemačke puna doživljaja. Svi ti baldahini usklađeni s tepisima i tapetama, baršun i zlato, vitice, ukrasi, dekori, kaže da bi se mogla useliti u bilo koji od njih. Ja sam u drugu ruku vidio mjesta u kojima se skuplja prašina, arhitektonski i umjetnički stil koji je iza nas i nekako mi je drago da je tako jer meni je sve to malo previše.
Zgodno je za posjetiti i vidjeti kako se nekada živjelo na visokoj nozi, ali za mene tu priča staje.
I zato je dobro podsjetiti se one stare, dobro nam znane – o ukusima se ne raspravlja.

Da se vratim na spavaću sobu koju vam danas želim pokazati. Fotografije u nastavku prikazuju prostor ispunjen samo najnužnijim: krevet, neke verzije noćnih stolića i ormar za odjeću.
Ako vam kvadratura to dopušta, ponekad je zgodno iskoristiti i neki prazni kutak za postaviti maleni stol za kojim ćete napisati mail, čitati, pisati ili jednostavno se skloniti od svega. Budite kreativni, umjesto stola postavite naslonjač i lampu, policu ili komad namještaja koji vam je potreban, a ne opterećuje prostor.
U ovome slučaju postavljen je vintage drveni stol koji ovome prostoru osim funkcionalnog komada namještaja daje i dodatni šarm i toplinu.
Poigrajte se starim i zaboravljenim komadima namještaja, obnovite ih i spasite od bacanja, kombinirajte, isprobavajte, ako vam se ne sviđa – razmjestite i tako ponovo. Sigurno će vam neka kombinacija ili rezultat odgovarati,

Prepuštam vas fotografijama inspirativnog interijera u nastavku posta.

 

 

 

styling | Linnéa H. Manaberi

photography | Fredrik J Karlsson

for Alvhem / IG

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *