SOFISTICIRANA KLASIKA S DAŠKOM LUKSUZA

posted in: HOME TOUR, INTERIOR DESIGN

Kad govorimo o luksuznim interijerima, prve slike koje si obično zamišljamo slike su zlata, baršuna, kristala… Dokaz da to ne mora biti baš tako je interijer u koji vas danas vodim, stan u štokholmskom Östermalmu. Nenametljiva doza luksuza proteže se čitavim prostorom. Prozračan je to prostor, suzdržane palete neutralnih tonova, prepun prirodnih materijala, arhitektonskih detalja i dizajnerskih klasika.

Kod uređenja takvih prostora važno je znati mjeru, pretjerivanje obično donosi ono što svi najmanje želimo, a to je pretrpanost i neuredan izgled. Spajanje prostora bogatog povijesnim arhitektonskim detaljima i suvremenih dizajnerskih komada poput predivne Pierre Jeanneretove stolice ili Vico Magistrettijeve Atollo lampe, u ovome slučaju, može biti veoma zanimljivo. U dnevnom boravku vidimo sofu vrlo nenametljivog dizajna koja estetski odgovara ambijentu, a daje prostora dizajnerskim komadima da se istaknu i učine interijer posebnim.

Galerija u nastavku dokazuje da luksuz dolazi u mnogim oblicima, prepustimo se mašti, kombinirajmo teksture, materijale i stilove, i nadahnimo se svakodnevnim stvarima oko nas!

Photography I Jesper Florbrandt for ESNY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *