SMEĐE-BIJELI SVIJET

posted in: INTERIOR DESIGN

Crna i bijela su oduvijek bile moje “boje” – u interijeru, garderobi, svemu, jedino šarenilo koje prihvaćam je na tanjuru haha.
Ne znam jeste li primijetili no u posljednjih godinu, dvije skandinavskim se interijerima nekako provlače sve nijanse smeđe te polako potiskuju i zamjenjuju crnu. Meni osobno je ta promjena zapravo fantastična, smeđa ima tu neku toplinu i kada bi identičan interijer dizajnirali u crno-sivo-bijeloj kombinaciji ili smeđe-bež-bijeloj, dobili bi potpuno drugačiju atmosferu samog prostora.
Zanimljivo je kako mala razlika u bojama i tonovima čini čuda.

Donosim vam fotografije upravo takvog smeđe-bijelog interijera za koji styling potpisuje švedski studio GreyDeco, a za fotografije Anders Bergstedt.

Stan je to od svega 43 kvadratna metra smješten u zgradi iz 1880-ih godina koji se nalazi u mirnijoj zoni Göteborga okružen zelenilom.

Nekako me sjetilo, prije koji dan sam gledao na televiziji američki show u kojemu su preuređivali neki apartman (ili stan) i moram priznati da me zapravo oduvijek fascinirala razlika u interijerima Europljana i Amerikanaca. Nama u 43 kvadratna metra stane cijeli životni prostor, dok je njima u toj kvadraturi smještena samo kuhinja i eventualno blagovaonica. Ne želim generalizirati i znam da nije svugdje tako, ali na primjeru viđenog – je li to zaista potreba ili što? Živimo u različitim kulturama – to mi je jasno, i različiti su vanjski utjecaji na čovjeka, ali koliko se potrebe među ljudima zaista razlikuju?
Možda je ovo tema za neku diskusiju, ostavit ćemo se sad toga i uživati i inspirirati se fotografijama koje vam donosim u nastavku.

Ps. na kraju posta možete vidjeti i tlocrt stana.

 

 

styling | GreyDeco / IG

photography | Anders Bergstedt / IG

for Alvhem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *