SEOSKA KUĆICA PRILAGOĐENA ŽIVOTU DANAŠNJEG VREMENA

posted in: INTERIOR DESIGN, PEOPLE

Allan Torp je danski bloger, dizajner, stilist, influenser… kojeg pratim već godinama. Prvo sam se upoznao s njegovim blogom Bungalow5.dk koji je danas postao gotovo brand. Iako sve manje piše članke, jako je aktivan na društvenim mrežama, snima videa, dizajnira i stilizira za privatne klijente i živi punim plućima.
Nedavno se s partnerom preselio iz Danske prijestolnice u ruralni dio u blizini Kopenhagena, a današnji post posvećen je upravo njegovoj kuhinji.

– Za nas je bilo važno pronaći mjesto gdje ćemo se osjećati smireno, ali u isto vrijeme moći biti kreativni. Priroda, arhitektura kuće i bogata povijest dali su nam sve to i više, kaže Allan.

Nekako imam dojam da su kod nas u Hrvatskoj ljudi skloniji novogradnji i svemu novome, barem mi je iskustvo takvo kada govorimo o dizajnu, dok Skandinavci žele sačuvati i obnoviti sve što propada. U veljači sam posjetio novi showroom švedskog branda Gärsnäs koji je smješten u novo obnovljenoj zgradi iz 1860-ih godina na Stockholmskom otočiću Skeppsholmen. Izgleda impresivno, a o tome sam pisao i post.

No, da se vratim na Torpa i njegovu kućicu iz 1840-ih godina.
Ono što me zaista oduševilo je taj spoj starog i novog, arhitekture, organskih i nesavršenih detalja zgrade te vrlo suvremenog pristupa uređenju interijera.
Kuhinja koju ćete danas vidjeti vrlo je minimalistička, ravnih linija bez previše detalja i naglašenih ručkica. Prirodna boja masiva hrasta na frontama savršeno se uklapa u ambijent i zajedno s jednostavnim dizajnom čini ovu kuhinju bezvremenskom.

Kuhinju je radio švedski brand Nordiska kök, a ako vas zanima kako je protekao cijeli proces, bacite oko na video u nastavku:

WE HAVE A KITCHEN (FINALLY) ✨ Part 3 ✨ FINAL REVEAL – YouTube

 

 

 

Home of Allan Torp / IG

photography | Andrea Papini / IG

for Noridska Kök / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *