OTVORENE POLICE I RADNI KUTAK

posted in: DESIGN
styled by Linnéa H. Manaberi | photographed by Anders Bergstedt for Alvhem
styled by Linnéa H. Manaberi | photographed by Anders Bergstedt for Alvhem

Globalna pandemija uvelike je utjecala na našu radnu okolinu i mnoge je prisilila na rad od kuće.
I nakon više od godinu dana od samog početka još se nismo u potpunosti prilagodili situaciji, a naši vlastiti domovi postali su nam i radna mjesta.
Prije nego što nam se dogodio COVID upotrebljavali smo kuhinjski otok, blagovaonski stol, sofu ili krevet kao neko udobno mjesto gdje ćemo nakratko uzeti laptop i prosurfati internetom. Danas kada to više nije 15 minuta do pola sata za razbibrigu, nego 8 radnih sati, vrijeme je da si stvorimo i ugodnu okolinu za rad.

Nitko nas nije pitao imamo li mjesta u stanu za integrirati radni stol ili možemo li odvojiti koji kvadratni metar za ured; snalazili smo se kako smo znali.

Fotografije stana koje možete vidjeti u ovome postu inspirirale su me da vam pokažem i malo drugačiji način kako u dnevni boravak, spavaću sobu ili bilo koji drugi dio stana možete jednostavno, a opet efektno i sa stilom, odvojiti radni kutak za sebe.
IKEA na svojoj stranici ima planere za većinu svojih modularnih sustava s kojima se možete poigrati i složiti si kombinaciju koja najbolje odgovara vama i vašem prostoru.

Sustav ELVARLI vrlo je elegantan i odgovara svakom minimalističkom prostoru. Na metalne stupove možete postaviti police ili ladice u bijeloj boji ili one s teksturom drva, a dopunski elementi dolaze u dvije širine.
Za IVAR ste vjerojatno svi čuli. Ekološki prihvatljiv i održiv sustav izrađen je u potpunosti od drva te također dolazi u dvije širine. Ukoliko vam se ne sviđa samo drvo od kojega je izrađen, vrlo lako i brzo možete mu promijeniti boju i uklopiti ga u svoj interijer.
Posljednji IKEA-in sustav koji sam vam odlučio pokazati je BOAXEL. On se od prethodna dva razlikuje po tome što se metalni nosači učvršćuju na zid, te na njih ovjesite police na visinu koja vam odgovara. Najsličniji je modularnom sustavu koji je prikazan na fotografijama i najjeftiniji od sva tri.

Nakon što ste isplanirali sustav koji vam najviše odgovara, odaberite stolicu, lampu i detalje koji će podignuti cijelu kompoziciju.

Zanimljiva činjenica je da niti jedan od sustava nije usko vezan za određeni prostor u interijeru već ga možete koristiti u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, ostavi ili garaži. Jako praktično!

ELVARLI sustav (IKEA)
IVAR sustav (IKEA)
BOAXEL suatav (IKEA)
styled by Linnéa H. Manaberi | photographed by Anders Bergstedt for Alvhem
styled by Linnéa H. Manaberi | photographed by Anders Bergstedt for Alvhem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *