NOVI SJAJ STARE KAPELICE

posted in: INTERIOR DESIGN

Nekadašnja kapelica koja je pripadala metalnoj bolnici u predjelu švedske prijestolnice pod nazivom Älvsjö danas je suvremena obiteljska villa od 170 kvadratnih metara.
Davno prije nego je i sama bolnica prestala s radom, kapelica je prenamijenjena u stambeni prostor.

Projekt restauracije i autor današnjeg izgleda prostora vodio je poznati mladi štokholmski arhitekt Andreas Martin-Löf kojega sam imao prilike i upoznati prije dvije godine u njegovu domu u središtu Stockholma na izložbi koju je organizirao u suradnji s danskim brendom Frama.
U centralnom, dnevnom traktu ville prevladava zagasita paleta boja, a u prvom planu su tamnije nijanse zelene koje odlično ističu grandioznost prostora i u isti tren ga čine vrlo suvremenim i prilagođenim današnjem načinu života.
Zelena boja odlična je poveznica između interijera i eksterijera same zgrade koja je smještena u parku okružena zelenilom.
Drvo također ima veliku ulogu u opremanju, kao i drugi prirodni materijali korišteni u interijeru.
Pod u najvećoj prostoriji koju čine dnevni boravak i blagovaonica je zadržan originalnim, a tekstura i boja ugradbenih polica biblioteke protežu se i na kuhinju kao i hodnih, pa se prostor doima vrlo homogenim.

Vrlo jednostavan prostor, promišljen i dobro dizajniran u duhu skandinavskog dizajna krase eklektični detalji koji ga čine zanimljivim i oku privlačnim.

Villa se trenutno prodaje preko agencije Historiska Hem.

 

 

 

 

architecture | Andreas Martin-Löf / IG

styling | Jill Windahl / IG

photohraphy | Fredric Boukari / IG

for Historiska Hem / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *