NOVI POČECI

posted in: INTERIOR DESIGN

Jedanaesti dan je godine i prvi post na blogu – simbolički rečeno, novog početka.
Godina iza nas svima nam je bila teška iz različitih, a mnogima i iz istih razloga. Vežu nas stvari, osjećaji i događaji koje smo prošli, prolazimo ili ćemo proći.
Sigurno ste čuli ili negdje pročitali citat za koji više ni sam ne znam tko ga je izrekao, ali glasi: “Danas je prvi dan ostatka vašeg života.”, i zaista je tako, krenimo dalje.

Ovaj period predaha koji sam si uzeo na blogu nisam bio besposlen i ljenčario, odlučio sam da je trenutak u kojem ću poraditi na sebi i napraviti nešto za sebe, odučio sam da je pravi trenutak da krenem dalje i šire od Nordic Fragmentsa.
Odlučio sam napraviti nešto o čemu već dugo maštam i razmišljam, ali uvijek se tu podsvjesno javljala ona misao – ne sada, ne usred krize, nije vrijeme za nesigurne poslovne pothvate.
O čemu se točno radi doznat ćete u periodu pred nama, pisat ću u postovima, a moći ćete sve pratiti i na Instagram pričama.
Da ne bi bilo zabune, Nordic Fragments ostaje, to je ipak moj prvi projekt kojeg jako volim, a od sada će NF ići s nekim proširenim temama, više ću se posvetiti dizajnu i stylingu, praktičnim stvarima i DIY projektima.
Ekologija je nešto što mi je uvijek bilo važno. Odvajanje otpada je nešto što, nadam se, svi prakticiramo i to je naša svakodnevica, minimum onoga što možemo, a sada želim više. Želim živjeti održivije, razmisliti o stvarima koje jedem i pijem, više se kretati, koristiti auto samo kada moram, reciklirati namještaj i druge uporabne predmete, kupovati stvari samo i ako ih zaista trebam, ograničiti uporabu plastike i kemikalija, koristiti prirodne materijale… sve su to stvari koje su male, mizerne u našim životima, ali njima se ne bavimo i o njima rijetko razmišljamo. Samo žurimo i uvijek smo u stisci s vremenom, a život pokraj nas prolazi.

Prošla godina naučila me da trebam ići sporije, živjeti i uživati u trenucima s dragim ljudima. Tri meni bliske osobe prošle godine su doživjele ozbiljne zdravstvene probleme, što bolesti, što prometna nezgoda. Život se polako vraća u normalu, ali ostaje sjećanje i osjećaj bespomoćnosti, jedna sekunda dovoljna je da se život promjeni u potpunosti.
Druga stvar, zauzmite se za sebe, riskirajte, radite stvari koje volite, a ne koje morate.
Pomozite drugima. Budite sretni.

U nastavku posta donosim vam odličan primjer stana u čiji dizajn i styling su ponovno stavljeni u upotrebu retro i vintage predmeti i predmeti od prirodnih materijala. Jako zanimljiv spoj starog i novog, ako ste spremni poigrati se nečim takvim, ovo je odlična inspiracija.
Styling potpisuje Annica Clarmell.

 

 

 

 

styling | Annica Clarmell

photography | Janne Olander

for Stadshem / IG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *