NORM ARCHITECTS | SEASIDE ABODE

posted in: ARCHITECTURE, INTERIOR DESIGN

Mojih službenih dva tjedna ljetnog odmora je iza mene, ali da sam se odmorio – baš i nisam. Nije me bilo ni na kojoj društvenoj mreži i zbog toga se ovim putem ispričavam. U posljednjih mjesec dana mi se privatni život toliko izokrenuo i izdogađalo se toliko toga da iskreno nisam ni svjestan kako ni kada je vrijeme proletjelo. U narednom periodu ću pokušati biti više aktivan i dostupan za sva vaša pitanja.

Još uvijek je ljeto prisutno, temperature su visoke i nekako je prikladno započeti novu post-odmornu eru na blogu s arhitektonskim projektom koji zrači ljetom i izgledao kao savršena kuća za odmor.

Radi se o projektu danskog studija Norm Architects koji je završen prije dvije godine, nalazi se na osamljenom dijelu danske obale i savršeno je uklopljen u krajolik.
Kolorit eksterijera prenesen je u sam interijer te kako su ga arhitekti opisali, mjesto je gdje se susreću i isprepliću japanska zen estetika i duh danskih koliba.

Prostorom dominiraju prirodni materijali. Kombinacija tamnijeg i svijetlog drva u kontrastu je s gotovo bijelim kamenom, dok su drugi detalji birani u sivkastim i bež tonovima.

Ako poznajete rad ovog prepoznatljivog arhitektonsko-dizajnerskog studija, uvidjet ćete već poznati obrazac u samom dizajnu, ravnim i oštrim linijama, te funkcionalističkoj jednostavnosti koja isijava prostorom.
Meni osobno je prostor baš po volji, a kako se vama sviđa?

 

 

 

lead architect | Linda Korndal

architect | Mette Degn

interior designers | Laura Bilde, Jonas Bjerre-Poulsen

photography | Norm Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *