NEŠTO DOMAĆE U RUSIJI

posted in: INTERIOR DESIGN, PRODUCT DESIGN

Nije ovo priča o ARTISAN-u (ili je), ali vrlo lako bi to mogla biti.
INT2 je kreativni um iza ove prostrane rezidencije u St Peterburgu (Rusija), u skladu sa svojim estetskim etosom, arhitektonski studio koristio je široku mješavinu materijala, različitih podnih uzoraka i boja u unutrašnjosti, definirajući zone u velikim prostorijama. Kuhinja je tamna s drvenom oblogom i odmah na prvu primjećujemo zid kojim dominira parketni uzorak riblje kosti, dok isti prati i podove u nešto svijetlijoj nijansi. Dnevni boravak i blagovaonica, svježi i svijetli, upotpunjeni namještajem dobro nam već znanog Artisana. Zamjećujemo predivne Neva stolce u blagovaonskoj zoni, te barske stolice iz iste kolekcije u kuhinji za koje dizajn potpisuje studio Regular Company. Kutak za sjedenje u spavaćoj sobi obložen je drvnim pločama nešto svijetlijih nijansi dok u kupaonicama dominiraju podne pločice s uzorcima i prirodna tekstura drva. Unatoč svim tim razlikama. uzorcima, teksturama i bojama, izgled interijera prilično je kohezivan, a to nije lak podvig.

ARTISAN sam prvi puta upoznao na jednom Zagrebačkom sajmu dizajna i odmah sam se zainteresirao. Tko su, što su, odakle. Da previše ne filozofiram, prenosim par rečenica s njihova sajta kojima su se sami predstavili.
Tvornica Artisan nastala je iz tradicionalne stolarije Ćostović koja je u nju pretočila svu svoju ljubav prema drvetu i 50 godina iskustva u njegovoj obradi. Artisan je specijaliziran za ručnu proizvodnju visokokvalitetnog namještaja od masivnog drveta i upravo je inzistiranje na ručnom, artisanskom radu ono što nas razlikuje od ostalih. Prva iskustva stekli smo izrađujući namještaj za nizozemske i britanske dizajnere, a 2007. u suradnji s regionalnim dizajnerima pokrećemo i prvu vlastitu kolekciju. Od tada nastojimo svakom kolekcijom, svakim komadom drveta, vizijom dizajnera i dodirom marljivih majstorskih ruku opravdati filozofiju koju slijedimo.”

NEVA stolica, ARTISAN
NEVA barska stolica, ARTISAN

DCW Mantis BS2 // NEVA stolica, ARTISAN
BLOOP stolić, ARTISAN // NEVA fotelja, ARTISAN

 

Interior and photography I Int2 architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *