MJESTO ZA ŽIVOT: VINCENT VAN DUYSEN

posted in: HOME TOUR

Nadam se i vjerujem da ste svi već vidjeli fotografije ovoga interijera. Dom je to jednog od najinspirativnijih arhitekata i dizajnera interijera današnjice, o njemu sam već i ranije pisao na blogu, a njegovo ime je Vincent Van Duysen. Sve što Van Duysen dotakne postaje harmonično, elegantno i bezvremensko.

Radi se o staroj gradskoj kući koju je arhitekt restrukturirao tako da u interijer prodire što više dnevne svjetlosti. Korištenjem ograničenog broja boja u kombinaciji s grubim tkaninama te prirodnim materijalima poput kamena i drva, definirao je polaznu liniju u samom dizajnu. Pažljivo odabrani predmeti stvaraju suptilno moderno okruženje stvarajući esenciju, apstrakciju i čistoću interijera.

“Strogo definiran dizajn u kombinaciji sa senzualnim jezikom je ono što čini suštinu i uspjeh arhitekture” kaže Van Duysen.

Kuća se nalazi u Antwerpu (Belgia) i uređena je 2001. godine. Na primjeru fotografija možete vidjeti da je Van Duysenova specijalnost upravo stvoriti bezvremenski dizajn koji i danas izgleda svježe, suvremeno i poželjno.
Obožavam način na koji spaja boje, teksture i uzorke čineći skladnu kompoziciju minimalistički uređenog prostora u kojemu svaki komad dolazi do izražaja i izgleda gotovo skulpturalno.

U nastavku vam donosim fotografije interijera.

 

 

 

 

interior design | Vincent Van Duysen

photography | Martyn Thompson / Jan Verlinde / Juan Rodriguez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *