MELBURNŠKI MINIMALIZAM | SOUTH YARRA APARTMENT

posted in: INTERIOR DESIGN

Nekoliko mojih postova inspirirano je fotografijama koje sam pronašao u bespućima Pinteresta, pa tako i ovaj. Jedna od fotografija blagovaonskog dijela mi je nedavno zapela za oko pa sam poželio vidjeti cijeli interijer i istražiti o čemu se tu radi.

Ukratko vam prenosim nekoliko informacija koje sam saznao istražujući projekt, a to su da se radi o privatnom stanu veličine 82 metra kvadratna, nalazi se u Melbournu u četvrti South Yarra i dizajn interijera potpisuje studio Golden kojeg čine Kylie Dorotic i Alicia McKimm.
Moram priznati da su me dame oduševile ovim radom.

Prostor nalik galeriji dom je para koji izrazito voli i cijeni umjetnost.
Interijerom dominiraju smione asimetrične linije i objekti koji grade dubinu i dramu stvarajući prostor koji slavi dizajn i umjetnost. Neki od proslavljenih komada koje možemo zamjetiti su i čuvena Wegnerova stolica pp701 znana i kao Minimal Chair iz 1965. godine, lampa francuskog dizajnera Sergea Mouillea, lanterne NEO studija Apparatus ili betonski stolić Kreten koji je dizajnirao Isaac Friedman-Heiman. Svaki od tih komada ispunjava stan svojom osobnošću stvarajući suvremenu minimalističku oazu.
U interijeru nisu korištene boje, a paleta neboja kombinirana je s različitim vrstama drva i kožom te kao cjelina djeluje vrlo skladno i promišljeno. Boje možemo zamijetiti tek u ponekom detalju poput slike, ukrasa ili posteljine.

Fotografije slijede u nastavku, a predlažem vam da svakako pogledate i druge projekte ovog zanimljivog studija, a možete i pročitati članak o ovome projektu na stranici australskog magazina EST Living.

 

 

 

interior design | Golden / IG

styling | Andrea Moore

photography | Sharyn Cairns

first seen on EST Living

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *