JESENSKI HYGGE

posted in: INTERIOR DESIGN

Kalendarski smo već neko vrijeme u jeseni, no topliji dani i dalje su tu. Pravo je vrijeme da se pripremimo za hlaniji period pred nama, a mislim da je ovaj stan u Švedskoj odličan primjer kako dobiti tu spokojnu atmosferu, pronaći hygge. Možda vam ovih nekoliko savjeta pomogne u tome.

Svjetlo: svakako pokušajte pronaći način kako povećati prirodnu svjetlost u prostoru, bilo da koristite prozračnije zavjese, obojite svoje zidove bijelom ili toplijim nijansama pijeska, ili postavljate ogledala strateški po sobi.

Boje: igrajte se neutralnim, zemljanim tonovima koje možete pronaći u prirodi.

Tekstura: svakako dodajte malo teksture, možda neka pletena vunena dekica, lanene zavjese ili jastučići, ovčje krzno ili novi tepih visogog flora. Opcija je mnogo.

Materijali: svakako prirodni, drvo, vuna, lan, pamuk, koža, kamen… fotelja od ratana, drveni stolić, glinena posuda ili ćup s lokalnog buvljaka pridonijet će udobnosti doma.

Detalji: budite svjesni dragih sitnica koje posjeujete, bilo da se radi o suveniru s putovanja ili najdražoj šalici za čaj koja je pripadala vašoj baki. Stvorite prostor u kojemu se osjećate ugodno, u kojem ćete voljeti boraviti, koji odražava vaš stil i svakako zadržite jednostavnost.

 

Styling I Grey Deco

Photography I Jonas Berg for Stadshem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *